KULTUR

Kvindernes internationale kampdag: Hair or no hair?

På kvindernes internationale kampdag bringer vi en lille historie om Leonardo DiCaprio og hans mor. Et specielt valg, men historien trækker tråde tilbage til 1976, dengang kvindernes kamp for ligestilling for alvor havde bidt sig fast.

Se godt på billedet herover. Det er er fra 1976, og viser Leonardo DiCaprio med sine forældre Irmelin og George DiCaprio. Umiddelbart en glad familie med en herlig unge, som senere skulle blive en af sin tids største skuespillere.

Men billedet er gået viralt, og har udløst en heftig debat efter ‘History in Pictures’ lagde det på Facebook blot to dage efter Leonardo DiCaprio vandt sin første Oscar.

Er det fordi Leo er en nuttet unge? Nej, det er skam fordi hans mor Irmelin DeCaprio ikke har barberet sig under armene!

Her tidligt om formiddagen på kvindernes internationale kampdag har billedet fået over 102.000 likes, over 7.300 kommentarer, og er delt over 13.000 gange.

Flere mandlige brugere har skrevet, at det efter deres mening er ulækkert og usoigneret, og det har ført til en sand storm af kommentarer fra både mænd og kvinder, som går i rette med det stereotype syn på kvindekroppen, som denne holdning efter deres mening giver udtryk for.

“Da jeg så billedet tænkte jeg “Wow, den lille gut har lige vundet en Oscar. Hans forældre må være ekstremt stolte.” Og ikke “Gud, hans mor barberede sig ikke under armene i en tid, hvor kvinder ikke barberede deres kønsbehåring”,« skriver Sara Maccini.

Kommentaren har fået mere end 8.800 ‘synes godt om’-tilkendegivelser.

“Det er ret sjovt. Jeg er en del af en generation, som ønsker at ‘frigive brystvorten’, men flipper helt ud, når en kvinde har hår under armene,” skriver Trisha Dowd i en kommentar, som også har høstet flere tusinder likes.

Flere kvinder har valgt at dele billeder af deres egne ubarberede armhuler for at vise deres solidaritet med Irmelin DiCaprio, og den naturlige kvindekrop.

 

Læs også: Dengang manden var fjenden