KULTUR

Kina forbyder homoseksualitet på TV

For Kinas godt 1,4 milliarder indbyggere er det slut med at se film og serier, der indeholder skildringer af homoseksualitet, som dermed sidestilles med pædofili og incest.

Det kommunistiske regime i Kina gør i nye retningslinjer op med online film- og tv-indhold, som ifølge regeringen “overdriver den mørke side af samfundet”.

De nye regler gør det dermed ulovligt for landets streamingtjenester at producere og vise indhold, der omfatter homoseksualitet, utroskab, incest og pædofili, lige som visningen af blandt andet rygning, druk, udfordrende beklædning og reinkarnation forbydes.

Stramningen af de kinesiske censurregler sker ifølge kinesiske medier, efter at regeringen i den forgangne uge forbød streaming af tv-dramaet “Addicted” (også kaldet “Heroin”) fra kinesiske hjemmesider. Tv-dramaet blev fjernet fra streamingtjenesterne, fordi det skildrer to mænd i et romantisk forhold.

»Intet tv-drama skal vise unormale seksuelle relationer og adfærd såsom incest, homoseksualitet, seksuel perversion, seksuelle overgreb, seksuelt misbrug, seksuel vold osv.,« lød begrundelsen fra de kinesiske myndigheder.

De nye retningslinjer har mødt stor modstand blandt Kinas befolkning, herunder især blandt de kinesiske aktivister, der i en lang årrække har kæmpet for homoseksuelles rettigheder.

I Kina blev det lovligt at indgå i et forhold med én af samme køn i 1997, men homoseksualitet forblev på den officielle liste over en psykiske sygdomme frem til 2001.

Kilde: Jyllands-Posten

 

Læs også: Homopar har sagsøgt Kina

Se også: Kina forbyder homoseksuelle på tv