SAMFUND

George Michael får mindemønt

Den afdøde britiske sanger hædres syv år efter sin død med en erindringsmønt. Foto. Royal Mint

Syv år efter sin død hædres den britiske sanger George Michael nu på en række mindemønter.

George Michael, der døde i december 2016 i en alder af blot 53 år hædres nu på en række mindemønter fra 50p til £200. Det er den engelske  Royal Mint, der senere på året med tilladelse fra den engelske konge kong Charles III vil udstede mønterne .

Ifølge Royal Mints hjemmeside er der også planlagt flere specielle mønter. Herunder en guldmønt i et begrænset oplag på 150 styk. Vil man erhverve sig en af disse, skal man gribe ekstra dybt i lommerne. Mønterne kommer ifølge The Times til at koste knap 25.000 kroner stykket.

George Michael var ven med prinsesse Diana

George Michael, der begyndte sin karriere i duoen Wham, var venner med kong Charles III ekskone prinsesse Diana. Her traf han også både prins William og Prins Harry. George Michael fortalte senere om deres møde til The Times, at William havde bedt ham synge til en fest.

“Jeg var til julefest på Kensington Palace og den eneste person, jeg kendte der, var Elton John. Her spurgte William mig om jeg måske havde lyst til at synge en sang, og måske ville onkel Elton spille klaver til. Jeg var nødt til at sige nej. Jeg syntes, det var flovt at skulle synge foran dem. Tænk at sige nej til Englands kommende konge”, sagde sangeren senere til The Times.

Ny serie erindringsmønter

George Michael mindemønterne tilhører en ny serie mønter, som skal hylde popkulturen. Foruden Michael udkommer James Bond – filmen fra 1977 “The Spy Who Loved Me” også på en mønt og Star Wars serien hædres med  Dødsstjernen, Millennium Falcon og en TIE Fighter.

Queeraktivist og pophåb udgiver hypet debutalbum