Jim Lyngvild i bizar TV-debat

“Den danske turist” Ulrik Frost og Jim Lyngvild tørnede sammen på TV2 News i en debat der udviklede sig i en bizar retning.
Foto: TV2 News / screendump

Modedesigner Jim Lyngvild og ”den danske turist” Ulrik Frost tørnede lørdag sammen på direkte TV på TV2 News. Det blev en dramatisk og uskøn konfrontation, hvor Jim Lyngvild blandt andet hev modstanderens seksuelle præferencer ind i debatten.

”Den danske turist”, der i første omgang tippede det tyske homomagasin Siegessäule i Berlin om Jim Lyngvilds holdninger, er stået frem. Han hedder Ulrik Frost, og er studerende og biseksuel debattør.

Ulrik Frosts tip om Jim Lyngvild resulterede i flere artikler, hvor Jim Lyngvild kaldes homofob, racist og sexist. Artiklerne medførte i sidste ende, at en film med Jim Lyngvild blev fjernet fra monumentet over ofrene for nazisternes forfølgelse af homoseksuelle, som står i Berlin.

“Den danske turist” Ulrik Frost var lørdag i infight med Jim Lyngvild på TV2 News.
Foto: TV2 News / screendump

Lørdag aften mødtes Ulrik Frost og Jim Lyngvild til en intens tv-debat på TV 2 NEWS.

”Jeg synes, homofobiske holdninger skal bekæmpes, og hver gang vi møder dem, skal vi gå i clinch med dem”, forklarede Ulrik Frost om baggrunden for, at han havde tippet Siegessäule om Jim Lyngvild.

”Jim Lyngvild er eksemplet på, at man godt kan være både homoseksuel og homofob”, mener Ulrik Frost.

”Jeg synes, det er noget af det morsomste, jeg har hørt al den stund, jeg selv er homoseksuel”, svarede Jim Lyngvild.

Bizar drejning

Den forholdsvis fredelige start på debatten tog en bizar drejning, da Jim Lyngvild hev Ulrik Frosts seksuelle præferencer ind i debatten.

”Jeg kan se, at Ulrik Frost er en, der ynder at have sex med rigtig mange mænd – det har fremgået af avisartikler, han har medvirket i. Det er hans måde, og den kan være lige så rigtig som min. Det er ikke min måde. Vi skal passe på, at homoseksuelle ikke bliver gjort til en stor gruppe, hvor man siger “sådan er vi””, sagde Jim Lyngvild, der kalder sig selv “kedelig og borgerlig”.

Det fik dog ikke Ulrik Frost til at tabe fatningen, og han tog tråden op:

”Det skal ikke være gratis at udtale sig homofobisk. Jim Lyngvild har sagt, at jeg elsker at dyrke sex med mange mænd i parker. Det er fuldstændig rigtigt, men jeg vil ikke dømmes for, at jeg udlever min seksualitet”, sagde Ulrik Frost.

Jim Lyngvild kom også med kommentarer om den danske journalist Nikolaj Tange Langes seksualitet. Nikolaj Tange Lange bor i Berlin, og er medskribent på Siegessäules artikler om Jim Lyngvild.

Jim Lyngvild lagde ikke skjul på sine følelser under debatten. Her mener han at have fanget Ulrik Frost i en selvmodsigelse.
Foto: TV2 News / screendump

Vil hellere være ”noget andet”

Jim Lyngvild er træt at, at hans måde at være homoseksuel på opfattes som “forkert”.

”Jeg må ikke være mig. Jeg må ikke have mine holdninger. Jeg må ikke være den, jeg er. Men han må dyrke sex i parker. Han må gøre alle de her ting, så jeg er åbenbart helt forkert homoseksuel, og han er rigtig homoseksuel. Hvis det er den rigtige måde at være homoseksuel på, undskyld mig, så må I hellere skyde mig og hælde mig i Københavns Havn, for så vil jeg kraftsparkemig hellere være noget andet”, sagde Jim Lyngvild.

Du kan se hele interviewet i denne artikel på TV2.dk. Vær opmærksom på, at det er delt i to afsnit.

 

Læs også: Tysk homomagasin: Jim Lyngvild er racist og homofob