KULTUR

Kronprinsesse Mary skriver LGBT-historie

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary.
Foto: Lone Israelsen

Der skrives dansk LGBT-historie, når Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary går på scenen ved Danish Rainbow Awards – AXGIL 2018.

Rainbow Business Denmark er arrangør af LGBT-miljøets årlige prisuddelingsfest i Cirkusbygningen, og de afslører i dag, at Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary deltager i årets Danish Rainbow Awards – AXGIL den 25. april.

Kronprinsessen vil uddele årets ærespris, der går til… en indtil videre hemmelig modtager, som afsløres, når Kronprinsessen åbner den gyldne kuvert.

Det er første gang et medlem af Kongehuset deltager ved Danish Rainbow Awards, som i år fejrer sit 10-års jubilæum.

Forud for offentliggørelsen af den kongelige deltagelse er gået en månedlang planlægning med Kongehuset.

Kronprinsesse Mary har tidligere talt varmt for LGBTI-rettigheder.

Danmark var i maj 2016 vært for en international konference i anledning af den internationale IDAHOT-dag-International Day against Homophobia, Transphobia and Biphobia.

Konferencen Idaho Forum fandt sted på Admiral Hotel i København og blev åbnet af kronprinsesse Mary, og hun sagde i den anledning i sin åbningstale:

”Vi må stå sammen om at afvise alle former for diskrimination på baggrund af seksuel orientering eller kønsidentitet.”

Også i januar i år vakte Kronprinsesse Mary opsigt, da hun i anledning af Danmarks formandskab i Europarådet holdt en tale for Europarådets parlamentariske samling. Her sagde hun blandt andet:

”Seksuelle rettigheder er nogle af de mest kontroversielle, men også nogle af de mest personlige og fundamentale menneskerettigheder, og derfor kernen af menneskelig værdighed og menneskehedens udvikling. De omhandler retten til at tage oplyste beslutninger om de mest grundlæggende aspekter af sit liv – sin krop, seksualitet, sundhed og relationer.”