LGBT-hus på vej i Aarhus

Fra Aarhus Pride 2014. Der er masser af LGBT-aktivisme i Smilets By.
Foto: Pilu Ottosen

Længere tids arbejde og aktivisme i LGBT-miljøet i Aarhus for at få et LGBT-hus til byen har gjort indtryk på politikerne i Aarhus Byråd.

Aarhus Byråd vedtog onsdag enstemmigt, at kommunens Udvalg for Mangfoldighed og Ligestilling, skal arbejdes for at gøre Aarhus til en bedre og mere rummelig by for LGBT-personer. Det betyder blandt andet, at kommunen i samarbejde med byens LGBT-miljø vil arbejde frem mod etablering af et LGBT-hus.

Beslutningen vækker naturligvis glæde hos Tine Kristensen der er formand for støtteforeningen ’LGBT-hus til Aarhus, ja tak’:

”Det er enormt positivt, at byrådspolitikerne har fokus på området, for vi er et segment, der er lidt overset og usynligt. Og især i en sundhedsoptik er der brug for at blive gjort noget. Med udvalgets dagsorden kan denne minoritetsgruppe blive løftet, samtidig med at Aarhus bliver en mere attraktiv og rummelig by”, er Tine Kristensen citeret for i Århus Stiftstidende.

Formand for Udvalg for Mangfoldighed og Ligestilling Lone Norlander Smith (EL) er på bølgelængde:

”Vi står med en minoritetsgruppe af borgere, hvoraf mange er ressourcestærke mennesker med karriere og familieliv, men desværre er det også en gruppe, som generelt har dårligere sundhed, oftere oplever diskrimination, hadforbrydelser og føler sig mere ensomme end den øvrige del af befolkningen. Det har vi som politikere et ansvar over for at gøre noget ved”.

Aarhus Kommunes Udvalg for Mangfoldighed og Ligestilling skal som følge af beslutningen udvides med tre repræsentanter fra bysamfundet, som skal være med til at realisere udvalgets arbejde. Udvalget skal også etablere et tæt samarbejde med støtteforeningen.