SAMFUND

Kroatien får registreret partnerskab

Parlamentet i Zagreb i Kroatien har enstemmigt vedtaget loven, der giver homoseksuelle par ret til at indgå registreret partnerskab.

Kroatiske homoseksuelle kan snart få papir på hinanden efter at parlamentet i Zagreb stemte for en ny lov, der tillader homoseksuelle at indgå registreret partnerskab.

Der var ingen, der stemte i mod det lovforslag, der nu giver homoseksuelle i Kroatien samme rettigheder som heteroseksuelle. Dog lige med undtagelse af retten til at adopterer børn.

25 år efter at Danmark indførte en lignende får kroatiske homoseksuelle nu også mulighed for at få papir på deres forhold.

”Endelig bliver vi behandlet som ligeværdige borgere”, udtaler chefredaktøren på homonyhedsportalen Crol.

Da Kroatien længe gerne ville optages i EU har premierminister Zoran Milanovic lovet at forbedre forholdene for landets homoseksuelle. Trods en meningsmåling fra 2013, der viste, at kroaterne med overvejende majoritet ville have definitionen af ægteskab, som værende ”mellem en mand og en kvinde”, skrevet ind i landets forfatning, har den siddende centrumvenstre regering valgt at arbejde videre på loven.

Holdningen til homoseksuelle er da også blevet forbedret i det konservative Balkan-land og det resulterede sidste år i at landet blev EU´s medlemsland nummer 28.