SAMFUND

Kom med alt, hvad der er dig, og tag med til Skagen Pride

Der spredes masser af kærlighed på toppen, når der den 17. juli igen er Pride i Skagen.

For tredje gang får Danmarks nordligste by, sommer smukke Skagen, ekstra kulør, når der afholdes Pride 17. juli.

Det er sommer, sol (regnen fortrænges) og igen tid til kærlighed på toppen. Skagen, og et besøg der, er for mange indbegrebet af sommer og ferie.

Og her midt i alt ferie-ståhejet, er det blevet tid til den årlige Pride. Du kan gå igennem Skagens smukke gader med musik, dans og naturligvis kærlighed. Det sker som et signal om at kærlighed og åbenhed er det man gerne vil have kendetegner byen.

Efter at en ansat på en af Skagens restaurationer i en sen nattetime tilbage i 2021, var blevet udsat for en hadforbrydelse, opstod Skagen Pride.

100 mødte dengang op og fik vist, at Skagen er en by, hvor kærligheden fejres og ikke et sted, hvor man drikker sig fuld og slår hinanden ned. Sidste år voksede Priden så 300 deltog. Ude på ruten stod selveste Kronprinsesse Mary og vinkede.

Om hun også gør det i år, må tiden vise. Et er dog sikkert, på mandag den 17. juli løber udgave nummer tre af stablen. Stemningen er afslappet og det hele starter og slutter ved vandtårnet på hjørnet af Markvej & Sct. Laurentii Vej.

I Skagen skiller striberne på regnbueflaget sig ud fra det normale. For i deres logo har man simpelthen trukket farver fra Krøyers ’Hip Hip Hurra’ maleri over i striberne på flaget. For at understrege at Priden er i Skagen.

Program:

13.00 Velkomst

13.05 Fællessang fra Højskolesangbogen.

Mon ikke Jens Rosendals store forelskelsessang: Du kom med alt det der var dig, lig tidligere år, er en af sangene der vil lyde, når den blå hives frem. Der indkaldes til fællessang. Sangen er blevet en af de største klassikere. Stormende forelsket i en mand, skrev Jens Rosendahl sangen. Det skete i en, for ham, turbulent tid, fordi han levede et familieliv med sin hustru og deres tre børn. Men han kunne ikke skjule sine følelser længere. Han måtte overgive sig til kærligheden i en alder af 50, springe ud. Med andre ord, både sangen og historien bag, er en ægte Pride fortælling. Længe leve kærligheden.

13.15 Tale v. Niels Ove Kildahl.

Traditionen tro åbnes Skagen Pride med en hovedtaler der giver indsigt og perspektiv. Den programansvarlige ved Skagen Museum, og en af initiativtagerne til Skagen Pride, Niels Ove Kildahl, er årets taler.

13.25 Optog igennem Skagens gader.

15.00 Tilbage ved vandtårnet.

Herefter slippes man igen ud i byen. Man er velkommen til at blive til hygge og snak.

Skagen er altid livlig om sommeren. Så har du lyst til endnu mere hygge, byder byens kalender denne aften lige fra koncert med bandet L.I.G.A ved Skagen Fiskerestaurant. Og ved den Tilsandede Kirke optræder Verdensballetten.

Mere info om Skagen Pride finder du her.

Læs også: Voldsangreb på priden i Georgien