Kolding Pride 2020 online – skal du se med?

Årets Pride i Kolding bliver, som så meget andet, noget anderledes i år, men helt snydes skal vi dog ikke. Programmet er nu meldt ud for online Pride d. 8. august.

Kolding kom på det danske Pride kort sidste år, lidt ved et tilfælde. På Facebook floreede en begivenhed om en Pride-parade i Kolding. Folk tilmeldte sig gladeligt, men efter et par dage blev der skrevet i begivenheden, at det hele blot var en prank. Det gav store skuffelse, for mange havde tilmeldt og glædet sig. Den nuværende forperson for Kolding Pride: Cecilie Rymer var en af disse og besluttede så at tage sagen i egen hånd og lave en rigtig begivenhed, så Kolding også kunne få sin egen Pride. Regnbueflagene sejrede og blev viftet til succes af mere end 200 på dagen. Der blev efterfølgende skabt en bestyrelse og en forening, med stiftende generalforsamling.

Kolding Pride var nu en realitet.

 

År 2020:

Årets Pride bliver online via pridens Facebookside, samme dag som årets parade skulle være fundet sted, d. 8. august. Kolding Pride har nu meldt dagens program ud og det ser således ud:

 

Program:

Kl. 10:00 Konkurrencer på facebook!

– Kolding Pride vil være afholde to konkurrencer. én hvor du viser dit PRIDE-outfit og én hvor du viser din oppyntede PRIDE lejlighed. Vinderen vinder nogle gratis drinks til næste år og hvem vil ikke gerne have gratis drinks.

Kl. 11:00-12:30 Intro og QnA med Christina Ebbesen.

Hun er kendt som forfatter, blogger og præst og udgav sidste år en homoerotisk fantasyroman.

Kl. 12:30-12:40 lille pause.

Kl. 12:40 13:40 Meet the letters!

Mød personerne bag bogstaverne.

Vi ved nok alle hvad L G B T står for, men hvad med Q I A P og de mange andre bogstaver, der også er kommet med i forkortelsen? Hvilke mennesker er der bag disse bogstaver og hvilke historier kan de fortælle?

Kl. 14-15 QnA – Aura – sådan finder du LGBT+ venner

QnA og Råd – Hvad gør du hvis – som queer, pårørende eller interesseret .

Det bliver ikke en ny stor folkefest i Koldings gader i år, men med det udgivet online program, så har vi da lidt at glæde os til. Du kan holde dig opdateret og følge Kolding Pride på deres Facebookside, som rigtig gættet, blot hedder: Kolding Pride.

Reportage fra Kolding Pride 2019:

 

Læs også: Sådan kan corona påvirke sommerens prides