Sådan kan corona påvirke sommerens prides

Fra Aarhus Pride.
Foto: Martin Ballund

Opdateret: 21. april 2020 kl. 23:00

Statsminister Mette Frederiksen’s udmelding til aftenens pressemøde den 6. marts 2020, om at forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august”, får stor betydning for de forskellige prides rundt om  i landet, vi vil løbende opdatere.

Corona-virus/COVID-19 har fået flere i udlandet til at aflyse eller udskyde prides og andre LGBT+ festivaler rundt om i verden. Men hvad med Danmark?

Flere af Out & Abouts læsere har kontaktet os med spørgsmålet, om det er forsvarligt at afvikle prides rundt om i Danmark her til sommer.

Derfor har vi spurgt de forskellige pride-arrangører i Danmark, om de har planer om at aflyse eller flytte dette års prides.

I Danmark afholdes de forskellige prides fra 6. juni (Aarhus Pride) til 18.-23. august (Copenhagen Pride). Du kan herunder se status fra de forskellige arrangører og finde link til deres facebook-sider, hvor du løbende vil kunne opdatere dig.

Mangfoldighedsfest Odense (Aflyst)

Mangfoldighedsfest Odense meddelte sidst i januar, at de ikke afholder deres store arrangement i år, men satser på nogle mindre popup-arrangementer grundet mangel på frivillige. Så dette har intet med Covid-19-situationen at gøre.

Derudover vil deres fokus være på at finde flere frivillige til at de kan lave et godt arrangement næste år.

Følg dem på Facebook her.

 

Aarhus Pride (AFLYST)

Aarhus Pride skriver i dag tirsdag den 31. marts på deres Facebook:

På baggrund af den situation, som Danmark oplever lige nu, ser den frivillige bestyrelse bag Aarhus Pride sig desværre nødsaget til at aflyse dette års begivenhed, som skulle have fundet sted lørdag d. 6. juni 2020. Aflysningen gør sig også gældende for Aarhus Pride Warm up i maj måned.

Det er med tunge hjerter, at denne beslutning er taget, men risikoen for helbredsmæssige konsekvenser ved deltagelse i Aarhus Pride, vil være endnu tungere at bære.

Følg dem på Facebook her.

 

Fanø Pride (9.juli 2020)

Arrangørerne tror og håber, at Fanø Pride kan afholdes her til sommer. Men de følger udviklingen og myndighedernes anbefalinger tæt og overvejer løbende situationen.

Følg dem på Facebook her.

 

Aalborg Pride (AFLYST)

Aalborg Pride skriver på deres facebook: På baggrund af de nye retningslinjer, som blev meldt ud ved pressemødet i dag (6/4 2020), er vi nødsaget til at aflyse Aalborg Pride d. 11/7 2020. Vi bakker selvfølgelig op om regeringens beslutning, med forståelse for, at det er for vores alles bedste. Vi er dog stadig meget ærgerlige over omstændighederne.

Følg dem på Facebook her.

 

Viborg Pride (25. juli 2020)

Viborg Pride har fortsat planlagt pride-event i Viborg den 25. juli. De mener, det er lidt for tidligt og vil afvente, hvad der sker. De vil følge myndighedernes anbefalinger, men fortsætter planlægningen indtil videre.

Følg dem på Facebook her.

 

Kolding Pride (8. august 2020)

Kolding pride er nuværende tidspunkt ikke aflyst men bliver ikke afholdt den 8. august som planlagt. Efter næste bestyrelsesmøde vil de se på alternativer, f.eks. at kunne rykke priden.

Følg dem på Facebook her. 

 

Copenhagen Pride (Bliver afviklet i nye rammer)

Copenhagen Pride Week der i år finder sted fra den 18. – 23. august, vil blive afviklet i nye rammer og tilpasset under hensyntagen til de gældende regler og retningslinjer fra myndighederne.

Læs mere: Copenhagen Pride Week 2020 aflyses ikke

Følg dem på Facebook her.

 

Copenhagen 2021 (12.-22. august 2021)

Out & About er også blevet spurgt, om covid-19-krisen kunne få indflydelse på Copenhagen 2021. Derfor har vi forelagt spørgsmålet til Copenhagen 2021.

”Det er uhyggeligt, hvad der sker over hele verden, som er ramt af Corona virussen. Og det har store konsekvenser for rigtig mange mennesker. Lige nu håber vi, at alle kommer bedst muligt gennem denne tid, samtidig med at vi arbejder videre med Copenhagen 2021. Vi ændrer ikke på vores planer, da Copenhagen 2021 først finder sted om halvandet år. Men det er klart, at vi hele tiden tager bestik af situationen og følger myndighedernes retningslinjer”, siger direktør for Copenhagen 2021, Pernille Drost.

Følg dem på Facebook her.

 

Læs også: Pridens historie i Danmark