Kolding byder regnbuefolket velkommen – på lørdag er der Pride

Kolding Pride er tilbage får fjerde gang.
Foto: Gert Blume/ Kolding Pride

Sommeren sætter stadig sine spor og der er fuldt gang i regnbuerne rundt om i det ganske land, denne gang er det Kolding Pride, der kalder til samling.

Mange mindre danske Prides pibler frem i disse år. De er vigtige for lokalområderne, mener man i Kolding.

“Når vi holder events hist og her, så samler queer-folket sig. Mødes og danner netværk. Når man er langt fra Aarhus og Odense, kan det være svært at finde et netværk, hvor man kan spejle sig i andre. Så her er den lokale pride vigtig”, fortæller Benjamin Madsen, der er næstforperson i Kolding Pride.

”Vi har unge transpersoner, der får lov at snakke om deres rejse med deres køn og identitet. Vi har ældre queers, der kan fortælle deres historie og vi har straight-allies, som kan støtte op om alles bedste. Så det at lave lokale prides er vigtigt, og gør en kæmpe forskel”, tilføjer han.

På lørdag den 6. august er det så Koldings tur.

”I år har vi endelig fået sat et flot scene-program sammen. Der vil være taler fra Foreningen for Aseksuelle og Aura LGBT+ Ungdom, DJ og besøg af den fantastiske drag queen Annie Rection. På pladsen er der mulighed for at købe mad og drikke samt pride merch. Selvfølgelig har vi også prideparaden gennem byen, hvor vi har mulighed for at vise vores flotte farver frem”.

Pride for fjerde gang

Folkene bag Kolding Pride har et godt samarbejde med Aura Trekantområdet, som har arrangementer i Vejle og Fredericia. Der er ikke langt mellem byerne, så folk kan nemt rejse rundt og være med til de forskellige ting på tværs af trekantområdet.

Kolding Pride’s historie starter tilbage i sommeren 2019,  hvor et oprettet event på Facebook med en pride-parade skabte en del røre i lokalområdet. Hurtigt begyndte tilmeldingerne at strømme ind. Det viste sig dog efter et par dage at eventet blot var oprettet som en joke.

Som svar til spasmageren, valgte Cecilie Rymer at tage sagen i egen hånd, og hun fik i elleve time stablet en ” rigtig” pride på benene.  Her mødte godt 200 mennesker frem og Kolding Pride var blevet en realitet.

De sidste to års pandemi har ikke været nemme for kulturen og de store events. Kolding Pride afholdte deres første pride i 2019, og troede at 2020 skulle være det store gennembrud. Men det skete som bekendt ikke, grundet pandemien.

”Vi har forsøgt at lave små oplevelser hist og her. For eksempel lavede vi en digital pride-udsendelse i 2020, og en mindre gåtur sidste år. Så vi har faktisk afholdt en form for Kolding Pride de sidste 3 år”, fortæller Benjamin Madsen.

”Det bliver selvfølgelig noget federe i år, hvor vi ikke skal holde afstand eller tænke på maskepåbud og sprit. Derfor har vi også prøvet på at gøre det ekstra festligt i år. Som en slags hyldest til de ting vi ville have arrangeret til de sidste to år”.

Så humøret og forventningerne er høje.

”Vi er meget glade og glæder os til på lørdag. Alt er faldet på plads, og vi får masser af støtte. Så er det jo fantastisk at arrangerer pride”.

Programmet

Der er opvarmning ved Godset fra kl ti. Selve paraden begynder klokken 11.30. Efter en tur gennem Kolding-by ankommer paraden ved Slotssøbadet cirka kl. 12.30. Her fortsætter festlighederne resten af dagen.

Mere info om Kolding Pride finder du her.

Læs også: Trods modstand er Sønderborg Pride klar