Knapt 200 tyske skuespillere springer ud på én gang

På forsiden af Süddeutsche Zeitung Magasin springer næsten 200 tyske skuespillere ud.      Foto: Twitter

Den desværre tilsyneladende never ending story. 185 tyske skuespillere springer ud og kræver større synlighed for forskellige kønsidentiteter og seksuelle orienteringer. Flere har frygtet at en offentliggørelse af deres identitet ville give dem forhindringer i deres karriere.

Knapt 200 tyske skuespillere, helt præcist 185, springer nu ud på forsiden af Süddeutsche Zeitung Magazin, og kræver samtidig mere diversitet i teater-, tv- og filmbranchen.

De 185 skuespillere identificerer sig som homoseksuelle, biseksuelle, lesbiske, ikke-binære, interseksuelle eller transkønnede, og under overskriften “Vi er her allerede” og hashtagget #actout, kræver skuespillerne større synlighed for forskellige kønsidentiteter og seksuelle orienteringer på de tyske teaterscener og i tyske film, og tv-serier.

Det skriver DR, der har historien fra det tyske medie Deutsche Welle.

Og dermed fristes jeg til at skrive, at vi hermed ser endnu et tiltag, men også en reaktion på den desværre never ending story. For ikke en, men mange gange gennem tiden har skuespillere, sangere, kunstnere i det hele taget, og mange andre med dem, holdt deres seksualitet skjult af frygt for omverdenens reaktioner. Men også af frygt for, at det skulle skade deres karriere, hvis deres seksualitet kom frem.

Blandt de tyske skuespillere, der nu står frem kan nævnes Udo Samel, der spiller med i den også på dansk tv viste storserie Babylon Berlin, samt Karin Hanczewski og Mark Waschke, der begge er med i den ligeledes populære serie Tatort.

I forbindelse med at de mange skuespillere er sprunget ud, har de udarbejdet et manifest. Her skriver de blandt andet: – Indtil nu har vi ikke åbent kunnet tale om vores privatliv uden at frygte for følgerne i vores professionelle liv.

Flere er advaret

Gennem årene er mange af skuespillerne blevet advaret af blandt andre producenter, instruktører og agenter om at springe ud offentligt. Frygten var, at det ville bevirke, at de ikke ville blive castet til heteroseksuelle roller.

– Jeg ville tage til en prisuddeling, og gå på den røde løber med kvinden jeg elsker: Men det blev jeg kraftigt anbefalet ikke at gøre, fordi det ville ødelægge min karriere, siger skuespilleren Emma Bading. Han spillede hovedrollen i filmen ‘Play’, der modtog en International Emmy-nominering sidste år, skriver DR blandt andet.

Hele problemstillingen bliver fint illustreret i et par afsnit af den store Netflix serie Sense8. Her er en af seriens hovedpersoner, en homoseksuel soap skuespiller i Mexico. Han lever meget skjult med sit forhold til en anden mand, og i den grad frygter for sin karriere, da en kvindelig tilbeder stalker ham.

Støtter op

Afslutningsvis skal det nævnes, at flere af Tysklands største kulturinstitutioner, blandt andet filmfestivalen Berlinalen, der hvert år uddeler såvel guld-som sølvbjørne, allerede har støttet op om initiativet fra de mange tyske LGBT+ kunstnere.

Læs også: Countrystjerne springer ud