Killer body til Priden

Fra venstre Christian Bigom (formand Pan Idræt), Lars Henriksen (formand Copenhagen Pride) (så hurtig at han er lidt sløret), Farad Saeed (formand Sabaah) og Kim Krarup (advokatfirmaet Krarup).
Foto: David Palm

”Jeg er blevet fed. Altså federe end jeg selv synes om,” skriver formanden for Sabaah, Fahad Saeed i en opdatering på sin Facebookside.

Det skriver han, fordi han nu, sammen med syv andre fremtrædende LGBT-personer, gør noget ved det.

Iron Mind Killer Body

I løbet af tre måneder skal de gennem et hårdt træningsforløb med fysisktræner David Palm, som sammen med erhvervscoach Thomas Friisnæs står bag træningsformen Iron Mind Killer Body.

”Uden kroppen fungerer hovedet ikke, og uden hovedet fungerer kroppen ikke. Det er nogle ting, der hænger unægteligt sammen,” forklarer David Palm.

”Fysisk træning kan man godt klare, men hvis hjernen ikke følger med, fordi der er noget andet, der presser på som for eksempel stress eller kærlighedsproblemer, så går træningen i vasken,” fortæller Fahad Saeed, som deltager i forløbet.

For at hjernen kan følge med kroppen, får deltagerne hver især hjælp fra erhvervscoach Thomas Friisnæs. Kostvejleder og personlig træner Jesper Friis Nielsen laver individuelle kostplaner, som bliver tilpasset den enkeltes behov og mål.

Til sammen skal det få deltagerne til at stå helt skarpt til Priden – og fremover selvfølgelig!

Psykisk trivsel

Fahad indrømmer, at hans selvværd ikke er vokset sammen med de ekstra kilo på sidebenene.

”Da vi første dag stod i træningscenteret, fik smidt trøjerne og så sandheden i øjnene, var det virkelig befriende,” fortæller han.

Der anerkendte han vigtigheden i at arbejde med sig selv. Fahad ser Iron Mind Killer Body som en måde at hjælpe både sit fysiske og psykiske helbred.

I CASA’s levevilkårsundersøgelse fra 2009 er det tydeligt, at flere LGBT-personer end heteroseksuelle har dårlig psykisk trivsel. Netop derfor er Fahad glad for, at træningen er kombineret med et individuelt coachingforløb.

Træning med LGBT-fokus

David Palm kontaktede Copenhagen Pride for at starte et træningsforløb for LGBT-personer.

”Det gjorde jeg, fordi det er en minoritet, som jeg sjældent synes bliver adresseret i forhold til tilbud om træning, coaching eller kostforløb.”

Derudover ser han også et købestærkt segment hos LGBT-personer.

”Mange tjener godt, går op i deres udseende og har ofte ikke børn,” forklarer David Palm og forsætter:

”At vi så kan støtte og hjælpe en minoritet er jo bare en af de rigtig dejlige fordele ved det.”

Out & About holder øje med deltagernes udvikling, og dækker hele forløbet i både det trykte magasin og på nettet.

Vi ønsker Fahad og de andre deltagere held og lykke, og glæder os til at se dem stå knivskarpt til Priden i august.