SAMFUND

Kevin Spacey: ”Den er stor, er den ikke?”

Kevin Spacey er kendt for rollen som den nærmest dæmoniske præsident Frank Underwood i Netflix-serien ‘House of Cards’.

Nye anklager om overgreb begået af stjerneskuespilleren Kevin Spacey dukker op. De sker efter skuespilleren Anthony Rapp tidligere på ugen beskyldte Kevin Spacey for et overgreb angiveligt begået for mere end 30 år siden.

Det har været en omtumlet uge for den populære skuespiller. Først bliver han anklaget for seksuelle tilnærmelser begået i 1986 mod den dengang kun 14-årige skuespiller Anthony Rapp. Derefter får han hård kritik for sin håndtering af sagen. På Twitter offentliggør han en pressemeddelelse, hvor han skriver, at han ikke kan huske noget om sagen. I samme ombæring springer han ud so homoseksuel, hvilket vækker stor forargelse. Ikke fordi haner homoseksuel, men fordi han dermed får de to ting blandet sammen. Et par dage efter stopper Netflix indspilningerne til kultserien ’House of Cards’, hvor Kevin Spacey har den altoverskyggende hovedrolle som præsident Frank Underwood – der i øvrigt også har en biseksuel side.

Endvidere meddelte arrangørerne af Emmy Awards, at Kevin Spacey alligevel ikke modtager en særlig hæderspris den 20. november.

Flere anklager

Og nu træder filmskaberen Tony Montana frem, og hævder, at han blev ”voldsomt” befamlet i skridtet af Spacey på baren Coronet Bar i Los Angeles i 2003. Det skriver BBC. Tony Montana fortæller, at han fjernede Spaceys hånd, men at han senere på aftenen fulgte efter ham på toilettet. Om der skete mere skriver BBC ikke om.

Oplevelsen var så voldsom, at Tony Montana ifølge eget udsagn efterfølgende var syg med posttraumatisk stress (PTSD) i seks måneder.

Men det stopper ikke her. Den mexicanske skuespiller Roberto Cavaxos skriver på Facebook, at Kevin Spacey på ”rutinebasis” jagtede unge, mandlige skuespillere, som var de bytter, mens Kevin Spacey arbejdede som kunstnerisk direktør på Old Vic i London i perioden 2004 til 2015.

”Det ser ud til, at det eneste krav var at være en mand under 30 år, for at Mr. Spacey følte sig fri til at røre os,” skriver skuespilleren i Facebook-opslaget. ”Der er mange af os, der har ‘en Kevin Spacey-historie’,” tilføjer han.

”Den er stor, er den ikke?”

En unavngiven britisk mand anklager i den engeska avis The Sun ligeledes Kevin Spacey for at have krænket ham. Det skulle være sket, mens manden arbejdede på et hotel i West Sussex i 2010.

Manden fortæller, at Spacey blottede sig for ham og sagde: ”Den er stor, er den ikke?” Han skulle angiveligt have forsøgt, at få den dengang 19-årige mand til at røre ved sig. Han fortæller, at Spacey inviterede ham med op på sit hotelværelse, men han takkede nej. Manden fortæller, at han fik Spaceys dyre ur senere samme aften, og et par uger senere ringede Spacey, og forsøgte at få en aftale om et møde i stand.