Kandidat udfordrer Trump med homokys

Uha uha… om Donald Trump har set videoen er uvist.
Foto: Richard Madaleno / YouTube / screendump

Valgkampen frem mod det amerikanske midtvejsvalg til november er ved at komme op i gear, og i Maryland løber den demokratiske guvernørkandidat Richard Madaleno i øjeblikket med opmærksomheden. Se den Trump-provokerende valgvideo efter artiklen.

Donald Trump elsker flow-TV, og menes at have skærmen kørende i op mod ni timer om dagen i Det Hvide Hus. Hans yndlingskanal er Fox News, og især programmet Fox & Friends har hans store bevågenhed. Det er således ikke usædvanligt, at han ringer ind til programmet, og kaster sig ud i lange erklæringer og kommentarer til aktuelle debatter.

Det har den homoseksuelle demokratiske kandidat Richard Madaleno luret, og for nylig købte han sendetid i en reklamepause midt i Fox & Friends.

Om Trump har set den opsigtsvækkende valgvideo vides ikke, men Madaleno lægger ikke skjul på sit budskab: ”Jeg stiller op som guvernør for at levere progressive resultater og for at tage kampen op med Donald Trump. Her er nogle få ting, som jeg allerede har gjort for at gøre ham rasende.”

Homo-chok

Herefter nævner Madaleno, at han har kæmpet for nemmere adgang til sygesikring, og at han har været med til at forbyde automatgeværer i Maryland. Det er han ikke den eneste politiker der har, så hvordan sætter han trumf på? Han slutter videoen siddende på en meget grøn græsplæne foran et typisk amerikansk middelklassehjem med sin mand Mark Hodge og to sorte teenagere. Og SÅ kysser han sin mand, og siger direkte henvendt til kameraet ”Take that Trump!”
Det er ikke et voldsomt snav, men nok til at videoen er gået viralt, og har fået sit helt eget hashtag ”TakeThatTrump.”

Videoen er økonomisk støttet af The LGBTQ Victory Fund, som forsøger at fremme valget af så mange LGBTQ-personer som muligt på alle politiske niveauer i USA.
”Imens Det Hvide Hus, politikere og andre anti-LGBTQ forsøger at slette vores synlighed og rulle vores rettigheder tilbage, stiller Rich Madaleno sig modigt frem og siger, at han er stolt over sin familie, og at han vil kæmpe for alle i Maryland, hvis han bliver valgt”, fortæller CEO i fonden, Annise Parker, til The Guardian.

Det er så vidt vides første gang, at en kandidat kysser en af samme køn i en amerikansk valgvideo. Men om det er nok til at bringe Madaleno på den endelige stemmeseddel mod en republikansk modstander er tvivlsomt. Ifølge meningsmålinger er han i øjeblikket blot nummer fire blandt de demokratiske kandidater, der går efter at blive deres partis endelige kandidat.

I 2013 lovliggjorde Maryland ægteskaber mellem homoseksuelle efter en folkeafstemning.