SAMFUND

Jeg føler mig friere som lesbisk

Irene Larsen, uddannet præst og underviser på lærerseminarium.

Irene Larsen er uddannet præst og underviser på lærerseminarium, hun er glad for at vi lesbiske og bøsser har fået flere rettigheder, og blandt andet det, at vi kan adoptere hinandens børn, har haft stor indflydelse for Irene Larsen og hendes kæreste. Men hun mener ikke nødvendigvis, at rettighederne skulle være sket i form af først det registreret partnerskab og senere ægteskab.

”Vi burde ikke have kæmpet for sådan noget borgerligt noget som registret partnerskab og ægteskab. Hvis jeg på Femø-lejren og i kvindebevægelsen tidligere havde fortalt, at jeg læste til præst, så ville de have syntes, at det var noget at det mest borgerlige og reaktionære, man kunne forestille sig. Jeg syntes bestemt, at det er godt, at vi har fået flere rettigheder. Og det at vi i 1999 fik stedbørnsadoption, har haft betydning for min kæreste, mig og vores søn”, fortæller Irene Larsen.

Hun mener at vi lesbiske og bøsser har et skarpere blik på kønsroller end andre, og hun føler, at hun som lesbisk kan være mere fri og ikke skal leve op til bestemte kønsrollemønstre.

”Det gode ved at være lesbisk er, at jeg f.eks. kan lave alting. Der er ikke en mand, som skal komme og ordner tingene. Min kæreste og jeg kan dele opgaverne imellem os uden skulle skele til fastlagte normer”, understreger Irene Larsen

 

Du kan høre podcasten med Irene Larsen her: