SAMFUND

Intim demo for Checkpoint

“Vi er nødt til at råbe politikkerne op, når de vil forringe vores sundhed”, udtaler Charlie Hanghøj, der havde arrangeret en intim demo mod lukning af Checkpointklinikker.
Foto: Frank Holm

Aids-Fondet må fra nytår lukke flere testklinikker og skære i de resterende klinikkers åbningstid. Årsagen er at satspuljerne udløber ved udgangen af året, og regeringen har ikke afsat midler til at fortsætte tilbuddet til unge i den kommende finanslov. Derfor var der fredag en intim demo for at råbe politikerne op.

På trods af at Checkpointklinikkerne har været en stabil succes hos unge LGBT+ personer er der fra nytår ikke flere midler til at drive de mange klinikker over hele landet. Det skulle der gøres noget ved, mente Charlie Hanghøj, der selv er bruger af checkpoint.

“Jeg har arrangeret den lille demo fordi jeg som aktivist har en ansvarsfølelse for at vi ikke går i modsat retning og vi igen skal gå på kompromis med vores seksuelle sundhed”, fortæller Charlie om baggrunden for at han har arrangeret denne happening.

“For mig er Checkpoint et sted hvor jeg kunne gå hen og blive testet uden at blive udskammet. Her kan jeg få en snak meden. Fremfor alt bliver et besøg ikke til en belæringsproces”, uddyber han.

At demonstrationen ikke har været lagt bredt ud er helt bevidst, fortæller Charlie Hanghøj.

“Jeg ville gerne have det skulle være vores historie, vi skulle fortælle på vores egne præmisser. Derfor var det kun lagt ud til Hiv-Danmark, Positivgruppen og Aidslinien”, forklarer Charlie.

Charlie Hanghøj læser manifestet op foran Christiansborg.
Foto: Frank Holm

“Håbet er selvfølgelig at vi med denne happening giver genklang både i miljøet og hos politikerne”, slutter Charlie Hanghøj. Før han omringet af lys og deltagere i happeningen stillede sig op og læste et manifest op foran trappen på Christiansborg.

Du kan læse manifestet her.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by charlie hanghøj (@check_med_charlie)

Læs mere om Checkpoint her.

Læs også: Checkpoint må lukke klinikker