SAMFUND

Ingen russiske klager over ny homofobisk lov

Den russiske premierminister Dmitrij Medvedev.

Ikke en eneste russisk homoseksuel har klaget over landets homofobiske lovgivning, hævder den russiske præsident i et interview på CNN.

Den russiske premierminister Dmitrij Medvedev afviser i interviewet kritikken af de homofobiske love i Rusland, der blandt andet forbyder tv at vise en positiv historie om homoseksualitet.

”Jeg har ikke hørt om en eneste klage fra russiske homoseksuelle”, hævder premierministeren.

Med hensyn til verdens bekymringer om LGBT-krænkelser under vinter-OL i Sochi i næste måned forsøger premierministeren også at berolige alle kritikere.

”Jeg har hørt, at loven stort set ikke anvendes i praksis. Der har været en masse snak, men loven anvendes ikke overalt”, udtaler Medvedev.

”Homoseksualitet eller homoseksuelle forhold er desuden ikke forbudt i Rusland, som i mange andre lande”, tilføjer Medvedev.

“Jeg har ikke hørt om, at en eneste repræsentant for Ruslands seksuelle minoriteter skulle have klaget, ikke engang på internettet, over at deres rettigheder bliver misbrugt. Derfor tror jeg, at al den debat har meget lidt at gøre med, hvad der faktisk sker i Rusland”.

Forleden lovede den russiske præsident Vladimir Putin, at homoseksuelle ikke havde noget at frygte i Rusland under vinter-OL , så længe, de ikke forgreb sig på børn.

“Homoseksuelle kan føle sig rolige og trygge. Bare lad børnene være, tak”, sagde Putin i en tale til de frivillige under vinter-OL.

Putin anførte også, at populariteten af Sir Elton John i Rusland var et yderligere bevis på landets accept af homoseksuelle.