KULTUR

Ingen aktive homopræster

Præsten i Poulsker og Nexø på Bornholm, Hans Vilhelm Breum Jakobsen.
Foto: DR1/screendump

I en serie på fire afsnit møder vi seks meget forskellige unge præster. Den 29-årige vestjyde Hans Vilhelm Breum Jakobsen mener ikke, at kvinder og homoseksuelle skal forkynde biblens ord i kirken.

Far er præst, farbror er præst, og lillebror er præst. Derfor er det helt naturligt for 29-årige Hans Vilhelm Breum Jakobsen, at han også er endt med at iføre sig den karakteristiske sorte kjole og hvide krave.

Det fortæller han i DR1-programmet ’De unge præster’, der havde premiere torsdag aften.

Han har for nylig afløst sin farbror som sognepræst i Poulsker og Nexø på Bornholm.

Det lille sogn på Bornholm har valgt Hans Vilhelm Breum Jakobsen af en særlig grund. For han er ikke som mange andre nyudklækkede præster.

”Det er et sogn, hvor man per definition har haft en højrefløjspræst i mange år, så da vi skulle ansætte en præst, så var vi sikre på, at vi skulle have den samme type med samme grundlæggende tro”, forklarer Finn Anders Pedersen, der er formand for menighedsrådet i Poulsker.

Hans Vilhelm Breum Jakobsen mener eksempelvis, at hverken kvinder eller aktive homoseksuelle bør prædike i kirken.

”Sådan som jeg læser biblen angående homoseksuelle, så fremstiller den det som forkert, som en vederstyggelighed over for Gud at leve på den måde”, siger han.

I programmet følger vi også den nyuddannede og homoseksuelle præst William Nicolai Altobello Salicath, der søger jobbet som præst i Haslev. Om hans homoseksualitet står i vejen for hans drømmejob skal vi ikke afsløre her.