Ian McKellen: Hollywood forbigår homoseksuelle skuespillere

Oscar-akademiet har for nylig holdt møde omkring målet om at have et mere mangfoldigt akademi.
Foto: Pixabay

Skuespilleren Ian McKellen påpeger, at homoseksuelle skuespillere ignoreres lige så meget som afro-amerikanske, når det gælder Oscar-priser.

Den britiske skuespiller Ian McKellen, kendt for sin rolle som troldmanden Gandalf i Ringenes Herre-filmene, melder sig nu i koret af Oscar-kritikerer.

Akademiet, der nominerer film og skuespillere til de eftertragtede Oscar-statuetter i Hollywood, er på det seneste blevet kritiseret for at være for “hvid”. Ingen sorte skuespillere er nemlig nomineret i nogle af de største og vigtigteste kategorier, såsom bedste film, bedste instruktør eller bedste skuespillerinde.

I diskussionen om mangel på diversitet i Hollywood har Ian McKellen, der er medstifter af LGBT-organisationen Stonewall, tilføjet, at homoseksuelle skuespillere i lige så høj grad som andre minoriteter bliver ignoreret af Hollywood.

“Ingen åbent homoseksuel mand har nogensinde vundet en Oscar. Gad vide om det er fordomme eller tilfældigheder,” har den 76-årige skuespiller, der selv åbent er homoseksuel, udtalt til The Guardian.

Ian McKellen har været nomineret i kategorien som bedste mandlige skuespiller i 1999 for “Gods and Monsters” og for beste mandlige birolle i 2002 for “Ringenes Herre: Eventyret om Ringen”, men altså aldrig vundet.

Han understreger nødvendigheden af, at Hollywood og Oscar-akademiet i debatten om diversitet udvider definitionen af ordet.

 

Læs også: Fotobog udforsker seksuel identitet