KULTUR

Homovenlige børnebøger skal destrueres

LGBT-venlige børnebøger er ikke velsete på bibliotekerne i Singapore. Derfor fjernes de nu og destrueres.

Myndighederne i Singapore har bedt byens biblioteker om at fjerne tre LGBT venlige børnebøger fra hylderne. Bøgerne opfylder ikke bystatens moralske krav.

De 26 offentlige biblioteker i bystaten Singapore er blevet bedt om at fjerne tre LGBT venlige børnebøger fra hylderne. Bøgerne vil ifølge nyhedstjenesten AP herefter blive ”ødelagt”.

En af de forbudte bøger på engelsk er “And Tango Makes Three” af Justin Richardson og Peter Parnell. Det er historien om to han pingviner, der sammen opdrager en lille pingvin. Bogen skabte allerede ved sin udgivelse stor opstandelse i USA, hvor forældre krævede den fjernet fra amerikanske biblioteker.

De to andre bøger som også skal en tur i makulatoren er “The White Swan Express: A Story About Adoption” og  ”Who’s In My Family: All About Our Families”, som begge handler om regnbuefamilier.

”Vi støtter at børn lærer om konventionelle familier – ikke alternative og utraditionelle familier”, udtaler informationsminister Yaacob Ibrahim.

”Bøgerne opfylder ikke vore moralske krav og de herskende normer. Og det er ikke op til bibliotekerne and ændre disse”, tilføjer ministeren.

I Singapore er homoseksualitet stadig strafbart. Ifølge loven kan det give op til to års fængsel.