SAMFUND

Homoseksuelle får sensationel støtte fra paven

Pave Frans har ofte opfordret til forståelse og inklusion af LGBT-personer.    Foto: Wikipedia

For første gang nogensinde har en pave givet sin støtte til, at homoseksuelle par kan gifte sig uden for kirken. I en ny dokumentarfilm støtter den katolske pave Francis at der laves et civilt partnerskab som et alternativ til et homoseksuelt ægteskab.

Det er første gang paven offentlig støtter ideen om et civilt partnerskab for homoseksuelle par.

”Homoseksuelle er også guds børn og har ret til en familie”, lyder det fra lederen af den katolske kirke i en helt en ny dokumentar om paven, der netop har haft premiere på filmfestivalen i Rom.

I Filmen ” Francesco” opfordrer paven landene til at indføre et slags civilt ægteskab, der gør det muligt for LGBT+ personer at danne en familie.

”Ingen skal udstødes eller dømmes på det grundlag. Jeg vil kæmpe for, det bliver sådan”, lyder det fra paven i dokumentaren.

Den 83-årige pave var allerede fortaler for civile partnerskaber som et alternativ til homoseksuelle ægteskaber, da han var ærkebiskop i den argentinske hovedstad Buenos Aires.

Men det er første gang, han som pave udtaler sig så tydeligt, når talen falder på homoseksuelle partnerskaber.

”Vi skal have skabt en civil partnerskabslov. På den måde er homoseksuelle juridisk dækkede”, lyder det fra paven.

Den nye dokumentar er instrueret af den russisk fødte Evgevny Afineevsky. Afineevsky, der har jødiske rødder er nu amerikansk statsborger. Ud over paven medvirker også flere prominente præster og et homoseksuelt offer for seksuelt misbrug i kirken.

Læs også: Ægteskab for alle i Costa Rica

Da Danmark indførte registrerede partnerskaber. Læs mere her.

Se også: Paven med ‘sensationel’ støtte til homoseksuelle