KULTUR

Homopar ville overraske statsministeren med kys

Djóni Leon til venstre med kæresten komponisten Rasmus Bosse. Parret besluttede sig for, at give Statsminister Lars Lars Løkke Rasmussen lidt homokærlighed.
Foto: Marlene Simmersholm

Statsministeren er søndag på forsiden af Ekstra Bladet ved siden af et kyssende homopar. Vi bringer her et lille eksklusivt interview med det forelskede par.

Lars Løkke gik med Venstres Ungdom i paraden, men mod enden på ruten hoppede han på en pyntet Christiania-cykel. -og det vakte opmærksomhed, med alt hvad det indebærer af selfies med mere.

Komponisten Rasmus Bosse (39) deltog i Copenhagen Pride med sin kæreste gennem to år Djóni Leon (27) som er studerende. Da de så statsministeren komme trillende besluttede de spontant, at give ham én på opleveren, og gav hinanden en ordentlig snaver.

Imens tog veninden Marlene Simmersholm resolut en serie på tre billeder med mobilen.

Er det ikke?? Jo…
Foto: Marlene Simmersholm

Umiddelbart ser det dog ikke ud til, at Lars Løkke opdager kysseriet. Han virker mere fokuseret på at navigere sig gennem paraden uden at køre nogen ned. Det ville også være en grim historie.

Rasmus Bosse fortæller om parrets politiske holdninger til OAonline:

“Rent politisk ligger både jeg og min kæreste til venstre for midten. Men når det er sagt, er vi kun glade for, dels at leve i et samfund hvor alle partier bakker op om LGBTQ-rettigheder. Men ikke mindst også et samfund hvor toppolitikere deltager. Der findes næppe mange lande, så at sige ingen, hvor en statsminister kan deltage sådan, uden at ville sætte både sit liv eller politiske karriere på spil ved at deltage i sådan en pride. Det går godt for homoseksuelles rettigheder i Danmark, det budskab skal vi sende videre ud i verden.”

Komponist Rasmus Bosse og kæresten Djóni Leon, som er studerende.
Foto: Marlene Simmersholm

Om de store virksomheders deltagelse i Copenhagen Pride har Rasmus Bosse også en klar holdning:

“Derfor skal vi både bruge vores politikere og de store danske virksomheder, som også er repræsenteret. Jeg håber dog at virksomhederne ikke bare viser sig her, for den gode omtales skyld. Jeg håber de husker, at føre det helt ud i deres firmapolitik også.”

Parret har altid interesseret sig for, og bakket op om, transkønnedes rettigheder. Djóni Leon ses med et transflag fra Enhedslisten siddende i håret.

“Der hvor vi i den grad stadig mangler at rykke danskernes accept endnu, er omkring transkønnede. Ikke mindst også hele måden sundhedssystemet takler transkønnede på,” udtaler Rasmus Bosse til sidst.

Out & About talte senere med Statsminister Lars Løkke Rasmussen, og han sendte en hilsen omkring Copenhagen Pride. Du kan se den herunder.