KULTUR

Historisk homo-frieri midt under OL

Isadora Cerullo og Marjorie Enya forsejler deres forlovelse med et kys foran en ivrig verdenspresse.

Det første olympiske homo-frieri fandt mandag sted i Rio, og det blev et klart ”SI!”.

Der er gang i OL i Rio, og rekorder bliver slået på stribe. Men den olympiske ånd har så sandelig også fået et LGBTQ-islæt i år.

Søndag kunne vi fortælle om det første homokys mellem to bærer af den olympiske fakkel, og om den første åbne transperson som bærer.

Lidt for sjov bemærkede vi i vores opslag på Facebook, at nu mangler vi bare et frieri. Og her er det så!

Isadora Cerullo (25) spiller på det brasilianske rugbylandshold, som ikke gik videre fra de indledende runder. Mandag havde hun netop overværet medaljeceremonien, da hendes kæreste Majorie Enya gik på banen, og friede til hende.

Marjorie Enya er frivillig manager på Deodoro Stadium hvor frieriet fandt sted, og hun holdt en lille bevæget tale, før de to forlovede kærligt omfavnede hinanden under stort bifald. I baggrunden ses en frivillig der lige må tørre et par tårer væk.

”Så snart jeg fandt ud af, at Isadora var med på landsholdet vidste jeg, at jeg ville gøre det til noget helt specielt. Jeg ved at rugby-folk er nogle fantastiske mennesker, og at de ville glæde sig med os.”

“Hun er mit livs kærlighed, og OL kan ses som en højdepunkt, men for mig er det starten på et nyt liv. Jeg vil gerne vise folk, at kærligheden vinder.”

Marjorie og Isadora har været kærester i to år.

Isadora Cerullo er opvokset i North Carolina i USA, og har både amerikansk og brasiliansk statsborgerskab. Hun flyttede til São Paulo sammen med Marjorie, og tilkæmpede sig en plads på det brasilianske rugbylandshold.

Ifølge Outsports er der mindst 45 åbne LGBTQ-atleter og tre trænere i årets OL. Adskillige åbne atleter vil også deltage i de paraolympiske lege.

Du kan se det bevægede øjeblik her.

Læs også: Historisk kys under den olympiske flamme