KULTUR

Kærlig mangfoldighed i Aalborg

Aalborg Pride 2016.
Foto: Trond Alexander Tune

Der skal være plads til alle. Det var hovedbudskabet ved Aalborg Pride, og de var der alle sammen i en skøn mangfoldighed.

Mangfoldigheden er kommet ind under huden, og Aalborg er blevet en moderne by, sagde viceborgmester Daniel Nyboe Andersen, da han åbnede Aalborg Pride den 9. juli.

”Dengang jeg kom til Aalborg for næsten 20 år siden, fik jeg flere venner, der desværre i de kommende år flyttede – nærmest flygtede – til Aarhus og især København. De oplevede ikke rummeligheden, mangfoldigheden og respekten for, at vi alle er lige meget værd,” fortalte Daniel Nyboe Andersen i sin åbningstale.

”I dag, 20 år senere, fejrer vi for andet år i træk Aalborg Pride – diversity for all,” sagde viceborgmesteren.

”Aalborg Pride vil forhåbentlig vokse sig endnu større i de kommende år og bidrage til festivalens budskab om, at der er plads til alle, og samfundet har brug for diversitet.”

Lokal opbakning

Paraden gik i år fra Kildeparken til Karolinelund. Med gik de nordjyske LGBT-foreninger Niris og GayNord, kvindegruppen Zola og Transactive Nord.

Fra politisk side deltog Enhedslisten og tidligere folketingsmedlem Per Clausen, der nu er medlem af Aalborg Byård. Samt DSU og folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen, der er åben homo og valgt i Nordjylland.

Sydfra kom Aarhus Pride og LGBT Ungdom Aarhus. Derudover gik AIDS-Fondet, Sabaah og Amnesty med i paraden.

Spasmageren Omar

I byparken Karolinelund bød Aalborg Pride på både taler, musik, dragshow og stand-up.

Stand-up-komikeren Omar Masoud fik mange bifald, da han lavede spas med sig selv og tilhørerne.

”Jeg ser helt kedelig hetero ud i mit meget kedelige tøj. Men jeg elsker sådan noget her. Jeg er kæmpe fan af at blande ting og ikke gøre ting på den helt normale måde. Jeg har blandet mine egne børn: De er en blanding af arabere og jøder. Det vil sige, at alle hader dem,” grinede Omar Masoud.

To damer i lille by

Blandt de mere seriøse indslag var TV-vært Anne Kejser, som bor med sin kone og datter i Vester Hassing, nord for Aalborg.

”Der bor kun 2.500 mennesker, og vi havde da lige vores spekulationer, før vi flyttede dertil: Hvordan ville de ikke tage imod sådan et par damer, der bor sammen? Heldigvis er de fløjtende ligeglade,” fortalte Anne Kejser.

”Det kan godt være, at folk siger: Uha, det sorte Nordjylland: Små byer og folk der brænder hinanden af.  Men sådan er det ikke. Folk er glade, og derfor er jeg også stolt af min lille by,” sagde den lesbiske kendis fra Slemme, slemme piger og Vild med dans og siden 2015 vært på TV 2 Nord.