Terrordræbt betjent i Paris var LGBT-aktivist

Xavier Jugelé blev kun 37 år.
Foto: Flag! / Twitter

Den 37-årige betjent Xavier Jugelé havde netop fået nyt job, og var på en af sine sidste patruljer, da han torsdag aften blev skudt og dræbt af en terrorist på Champs-Élysées i Paris.

Xavier Jugelé var vellidt blandt sine kolleger, og han var blandt andet kendt for sin indsats for homoseksuelle i fransk politi. Han var medlem af Flag! – der er en forening for homoseksuelle i den franske ordensmagt.
Alain Parmentier, der er formand for Flag!, siger til avisen Le Parisien, at opgaven torsdag aften var en af Xavier Jugelés sidste gadeture.

”Han ville have fyldt 38 år den 4. maj, og han var tæt på at skulle overflyttes til anden tjeneste”, siger Alain Parmentier.

Skudt i sin pause

Xavier Jugelé blev dræbt, mens han holdt pause i en politibil sammen med en 35-årige kollega. De to sad i bilen, da gerningsmanden kørte sin Audi op på siden af den og affyrede sit automatgevær.

Gerningsmanden blev øjeblikkeligt skudt og dræbt af fire betjente, som befandt sig meget tæt på politibilen med Xavier Jugelé.

To af Xavier Jugelés kolleger blev kvæstet under ildkampen.

Vennerne af den dræbte betjent fortæller til nyhedsmagasinet Marianne, at Xavier Jugelé havde været i aktiv tjeneste i seks år, og at han havde foretaget to rejser til Grækenland for at hjælpe flygtninge og migranter.

Veteran fra angrebet på Bataclan i 2015

Xavier Jugelé var veteran fra det omfattende terrorangreb i den franske hovedstad i november 2015, hvor han deltog i indsatsen ved spillestedet Bataclan.

Angrebet på Bataclan kostede 90 menneskeliv, og Xavier Jugelé var blandt de betjente der var i aktion uden for spillestedet.

Han deltog også i den efterfølgende mindekoncert, da spillestedet åbnede igen.

Dengang blev han interviewet af en journalist fra det amerikanske magasin People.

”Jeg er glad for at være her”, sagde Xavier Jugelé dengang.

”Jeg er glad for, at Bataclan åbner igen. Det er symbolsk. Vi er her i aften som vidner. Vi er her for at forsvare vores værdier. Koncerten her er for at fejre livet. For at sige nej til terrorister”, sagde Xavier Jugelé til journalisten fra People.

Xavier Jugelé efterlader sig en partner.

Kilde: TV2

 

Læs også: Homoseksualitet skal bekæmpes som terrorisme