SAMFUND

Her er programmet for Copenhagen Pride Week

Om en måned vil regnbueflaget igen vaje over Rådhuspladsen i København. Det er atter tid til Copenhagen Pride Week.
Foto: Frank Holm

Copenhagen Pride Week er atter tilbage i fuld skala. Der venter en uge med mere end 100 events, der dækker kultur, menneskerettigheder, sport, koncerter, oplæg, film og selvfølgelig den store parade.

For første gang siden 2019 er Copenhagen Pride Week tilbage i fuld skala. Pride ugen, der i år skydes i gang den 13. august byder på flere nyheder. En helt ny queer kunstudstilling vil være at finde på Nytorv. Pride Art hedder den, og her vil der ugen igennem være udstillinger, der præsenterer værker af LGBT+ kunstnere. Under hele Copenhagen Pride Week vil der her være flere events.
Derudover kan man opleve et nyt børne- og familieområde. Der vil være programpunkter som er specielt rettet mod unge LGBT+ personer, og naturligvis vil Pride Square på Rådhuspladsen som altid danne centrum for aktiviteterne med scener, barer, madboder. Fredag og lørdag vil Pride Square også huse de store koncerter.
Copenhagen Pride har også arbejdet på at gøre Priden så tilgængelig som overhovedet muligt. Udover tilgængelige toiletter har størstedelen af de venues, der benyttes under Pride Week niveaufri adgang. For første gang i år har neurodiverse personer, som f.eks. har ADHD eller autisme, mulighed for at gå paraderuten sammen med et Pride-team dagen før. Her kan de på forhånd stifte bekendtskab med ruten og de aktiviteter, der kommer til at finde sted.
Som altid kan du holde dig opdateret i det store program for Copenhagen Pride Week eller gennem Copenhagen Pride app´en, der kvit og frit kan hentes på de platforme, du henter dine apps.
Du kan finde hele programmet for Copenhagen Pride Week her.