SAMFUND

FIFA fodbolddommer outer sig selv

FIFA fodbolddommeren Igor Benevenuto skjulte længe sin seksualitet.
Foto: Youtube

Den brasilianske FIFA-dommer Igor Benevenuto springer ud i en podcast på den brasilianske sportsportal Globoesporte.

“Jeg vidste tidligt, at jeg var homoseksuel,” fortæller den 41-årige Benevenuto podcasten.

”Fodbold er “et af de mest fjendtlige miljøer for en homoseksuel mand,” forklarer Benevenuto i interviewet. Der skal kæmpes mod både fordomme og machokulturen. For at høre til, ofrede han sit “sande jeg” for at beskytte sig selv mod homofobiens fysiske og følelsesmæssige vold.

”Homoseksuelle mænd i professionel fodbold er vant til ikke at være sig selv”, fortæller Beneven videre.

“Valgte jeg det for at skjule min seksualitet? Ja helt klart”, tilstår den 41-årige fodbolddommer.

”Samtidig er der intet bedre sted end i fodboldens verden, hvor man kan skjule sin seksualitet. At være dommer satte mig i en magtposition, som jeg havde brug for. Valgte jeg det for at skjule min seksualitet? Ja, helt klart”, lyder det ærligt fra Benevenuto.

Brasilianeren valgte fravalgte endda også at dømme i en LGBT+ fodboldturnering.

Igor Benevenuto mener, at så godt som alle homoseksuelle i fodboldverdenen holder deres seksualitet skjult. Han håber dog at hans åbenhed kan være med til at gøre en forskel.

“Vi eksisterer og fortjener retten til at tale om det og leve normalt”.

I 2020 blev norske Tom Harald Hagen, den første åbne homoseksuelle FIFA-topdommer.

Har du lyst til at spille fodbold sammen med andre LGBT+ personer? Tjek Pan Idræt her. Eller Aarhus Homosport.

Læs også: Olympisk svømmer springer ud