KULTUR

Gratis teater i Ørstedsparken

Den 5. august er der premiere på Folketeatret og Shakes nyeste forestilling Macbeth. Og det bliver næppe kedeligt!

I morgen aften, den 5. august, er der premiere på Folketeatret og Shakes nyeste forestilling Macbeth.

Det sker i Ørstedparken med start klokken 18.30, hvor Folketeatret og Shakes på 5. år byder til gratis Shakespeare.

Shakes tager Macbeth under kærlig behandling, når Mads Riisom, Karin Bang Heinemeier, Rikke Bilde og Anders Budde fra i morgen, tirsdag til lørdag, til og med den 27. august, skruer op for charmen i overdådig Shakes-stil med flamboyante kostumer, skøn 80’er pop og in-your-face-attitude.

I korthed handler stykket Macbeth om, hvordan de værste og bedste kræfter vækkes i en, når man pludselig kan få al magt i landet

William Shakespeares Macbeth er således en blodig komedie om magtbegær, grådighed og fortrydelse, men også om kvinder og mænds forskellige måder at komme frem i verden på. Og jo, det handler også om kærlighed, længsel og mord.

Shakes er et kollektiv af kunstnere, der ønsker at gøre Shakespeare folkelig og tilgængelig for alle. Og ved at fusionere Shakespeares ædle tradition med alskens pop, mode og slang, er ønsket at hive Shakespeare ud af teaterstøvet og ned på gadeplan, hvor alle kan få glæde af den britiske poets udødelige fortællinger.

Da Shakes Macbeth spilles under åben himmel på en mobil scene, opfordres publikum til at tage eksempelvis en date, en flaske vin, picnickurven, eller måske hele familien, hvem sagde regnbuefamilie?, med til teaterfest.

Så husk, at det er gratis, at alle er velkomne, og at løjerne begynder klokken 18.30. Der spilles i hele perioden tirsdag – lørdag klokken 18.30.

Macbeth er bearbejdet af Thomas Markmann, mens Thomas Hwan svinger instruktørstokken. Scenografi og kostumer er skabt af Julie Forchhammer.