SAMFUND

Grædende Ellen hyldet af rørt Obama

Ellen DeGeneres modtager med røde øjne sin ‘Presidential Medal of Freedom’ af Præsident Obama.
Foto: YouTube

Der var knap et øje tørt i Det Hvide Hus, da Præsident Obama tirsdag tildelte en ‘Presidential Medal of Freedom’ til 21 fremtrædende amerikanere. Deriblandt Ellen DeGeneres der kæmpede med at holde tårene tilbage.

”Du griner ad noget, og ikke ad nogen,” sagde Obama blandt andet i sin tale, og efterhånden som han kom gennem talen kunne man se hvor rørt Ellen DeGeneres blev.

Det var ellers tæt på, at hun slet ikke var til stede. Hun blev til at begynde med nægtet adgang til Det Hvide Hus, da hun havde glemt at medbringe legitimation. Så kommer man som udgangspunkt ikke indenfor.

Det lykkedes dog til sidst, og placeret på podiet mellem andre store navne som Bill Gates, Tom Hanks, Bruce Springsteen, Michael Jordan og Robert Redford kunne Ellen DeGeneres høre Obama rose hende til skyerne.

”Det er nemt at glemme nu, hvor vi er kommet så langt, nu hvor loven tillader homoseksuelle ægteskaber, hvor meget mod det krævede Ellen at ’springe ud’ i bred offentlighed for næsten 20 år siden. Hvor vigtigt det var – ikke kun for LGBT-miljøet – men for os alle at se nogen så fuld af venlighed og glæde. Én, vi kunne lide så meget, der kunne være vores nabo, vores kollega eller vores søster udfordre vores egne antagelser,” sagde Barack Obama blandt andet i den rørende tale.

Da Ellen skulle have medaljen hængt om halsen skete det med røde øjne, og med et efterfølgende stort præsidentielt kram.

Du kan se Obamas korte tale og Ellen modtage medaljen herunder.

 

Læs også: Obama gør Stonewall til nationalt mindesmærke