KULTUR

Gør Israel fremskridt indenfor LGBT-rettigheder?

Israel er et af de lande i Mellemøsten med flest LGBT-rettigheder. Nu er PrEP netop blevet godkendt.
Foto: U.S. Embassy Tel Aviv

Israels sundhedsministerium har godkendt brugen af HIV-medicinen PrEP, og parlamentet har afholdt sin først LGBT-rettighedsdag.

Flere lande er tilbageholdende med at godkende HIV-præparatet PrEP, selvom at Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler det som et forebyggende middel til mænd, hvor risikoen for at blive smittet er stor.

Men nu har Israel netop godkendt præparatet som et forebyggende middel mod HIV.

“Dette kan have en enorm indflydelse på et utal af personer, der hører til højrisikogruppen,” siger tidligere sundhedsminister Norman Lamb ifølge NewNowNext. Den tidligere sundhedsminister peger på, at PrEP desuden er en langt billigere løsning end landets nuværende strategi med først at behandle personer, når de allerede er blevet smittet.

Israels parlament afholdte i denne uge desuden sin første LGBT-dag for at sætte fokus på minoriteternes rettigheder. Og her dukkede premiereminister Benjamin Netanyahu op for at vise sin støtte, skriver The Jerusalem Post.

“Alle blev skabt i Guds billede. Den idé bragte mennesket til vores nation for tusinder af år siden og samme princip må være rettesnoren i vores nationale liv idag,” sagde premierministeren specifikt henvendt til landets LGBT-samfund.

 

Læs også: Fakta: Hvad er PrEP?