KULTUR

Godt nyt: Livstidsgæsterne vender tilbage!

Livstidsgæsterne på Betty Nansen rammer plet, mener Out & Abouts anmelder.

LIVSTIDSGÆSTERNE GÅR RENT IND! I Betty Nansen Teatrets nyeste forestilling Livstidsgæsterne rammer dramatiker Line Knutzon hver og en af os spot on. For hvem er ikke flere personligheder, når det kommer til stykket? Så tør du se dig selv og dine personligheder i øjnene, så tøv ikke: Gå ind og se Livstidsgæsterne!

Sådan skrev Out & Abouts anmelder efter at have været inde og se Line Knutzons seneste stykke Livstidsgæsterne og tøvede ikke med at tildele forestillingen ikke mindre end maksimale antal regnbuer – seks stykker.

Og for dem som ikke nåede ind og se forestillingen, eller for de, der godt kunne tænke sig at se den igen, er der godt nyt. Således oplyser Betty Nansens at efteråret 2020 udsolgte komedie vender tilbage til teatret på Frederiksberg Allé i København.

Således genopføres stykket igen fra den 18. maj, men vær dog opmærksom på, at det først er til maj 2022.

Livstidsgæsterne er en komedie om menneskets mange personligheder og de utallige indre borgerkrige, vi dagligt fører med os selv. Således optræder i stykket seks personligheder i én og samme person.

Af gode grunde giver det hver dag anledning til mange diskussioner, skænderier og splittelser mellem dem. For bør jeg spise den flødebolle? Hvorfor købte jeg ikke den andelslejlighed i 2003? Er jeg ved at skifte partifarve? For at nævne nogle af de problemstillinger, som den enkelte tager med sig selv dagligt. For nej, det er ikke nødvendigvis altid nemt at blive enig med sig selv om det.

For som det lyder fra Line Knutzon: – Nogle dage er man jo kun fem år. I månedsvis kan man være to år. Og så kan man et kort øjeblik være 60 år og ti minutter senere være et fornuftigt 40-årigt menneske, der skal have fornyet sit pas hos borgerservice.

Forestillingen meldte udsolgt i efteråret 2020 og vender altså tilbage til foråret 2022, hvor scenen endnu engang er sat med inspiration fra surrealismen og bidrager til fortællingen om, hvor absurd det er at være menneske.

Billetter får du her.

Læs også: Teaterpremiere midt i en corona-tid: Den Retfærdige Kriger