SAMFUND

Safe Space yoga

Caroline er bygkvinden bag &yoga.
Foto: Collage

&yoga er sprunget ud som et inkluderende online yogastudio, der henvender sig til hele regnbuen.

Flere årsager er byggesten i fundamentet på dette snart et år gamle online-yogastudio. Ét er en pandemi, der pludselig satte dagsordenen for en hel verdens befolkning. Andet er bygkvindens liv med kronisk sygdom. Og den sidste er muligheden for at skabe et safe space for personer med en fra normen afvigende seksualitet.

Caroline, 43, danner sammen med sønnen Valdemar, 17, deres egen lille regnbuefamilie. Hun er biseksuel, og sønnen sprang allerede som 15-årig ud som homoseksuel. Begge er åbne om deres seksualitet, men kender til tabu og til de komplikationer og fordømmelser, der følger med en livsførelse, der adskiller sig fra normen.
Foto: Privat

For en tryg og glad tilværelse er det afgørende at finde steder, hvor man ikke skal tænke på, hvad sidemanden tænker om én, eller mærke fordømmende øjne i nakken, mens man udfolder sig til fitness, yoga eller anden aktivitet. Særligt hvis man for eksempel er i transition mellem køn, hvilket i forvejen er en følelsesbelastende periode, kan det være traumatiserende med uinviterede meninger fra fremmede.

 

Online Yoga

Yoga i et online-univers giver deltageren mulighed for at være tilstede uden at bekymre sig om, hvad andre skulle mene eller synes. Deltagerne er med hjemmefra og kan vælge at deaktivere kameraet, hvis det er rarest.

&yoga tilbyder i øvrigt også abonnement, som inkluderer optagede timer til stream, når man har tid og lyst. Selvom man er på fra hver sin adresse med hver sin skærm, opstår der hyggelige snakke mellem yogierne både før og efter timerne. Det er altså muligt at skabe dette her foreningslignende liv på trods af afstanden.

At man er med fra trygge omgivelser gør, at man kan slappe af og koncentrere sig om øvelserne – og så kan man i øvrigt have både hunden ved sin side, boller i ovnen og sengen tæt på, hvis man tager en sen Yintime.

 

Carolines hund, Arthur, er med.
Foto: Privat

Angst og depressioner

Carolline har igennem mange år lidt af angst og tilbagevendende svære depressioner, og de seneste 15 år også en autoimmun gigtsygdom, Lupus. Den daglige yoga er afgørende for, at hun kan holde smerteniveauet nede på et tåleligt niveau, og samtidigt er yogaen den bedste medicin mod angst og foranderligt humør.

“Jeg kan helt klart mærke, at jeg finder roen de meditative timer og kommer i godt humør og i balance af de mere aktive,” fortæller Caroline til Out&About. “Og det synes jeg alle i verden burde vide, så de også har muligheden for at pynte på deres egen tilværelse med sådan et effektivt redskab, som yogaen er.”

 

Yogastudio i stuen

Den lille stue hjemme i Virum er blevet forandret til primært at være et yogastudio. Den ene endevæg bærer det store mandalalogo som baggrund i timerne, og i den anden ende står professionelt lys, kamera og en computer. Virksomheden er stadig i sin spæde opstart, og alt overskud er indtil videre gået til optimering af lyd, lys og billede.

“Jeg synes, det vigtigste er at levere kvalitet, både streamingoplevelsen og undervisningen,” fortæller Caroline til Out&About.

Caroline har en Yoga Alliance-uddannelse i både Hatha, Yin, Vinyasa og Hot yoga bag sig, og undervisningen er kendetegnende ved nærværende yoga, en blid stemme og detaljeret undervisning med evige fornyelser.

“Jeg håber på, at mit yogaunivers vil være der, hvor man søger hen, når man ønsker sig en god, tryg og professionel yogaoplevelse. At det er dér, man søger hen for at vide, at man er velkommen, lige meget om man er hvid eller brun, lille eller stor, skaldet eller langhåret, queer eller ’kedelig’. Alle skal føle velkomne hos &yoga, dét er mit ønske!” afslutter Caroline.

 

Læs mere om &yogas priser og holdbeskrivelser på www.ogyoga.dk

 

Yoga:

  • styrker og trimmer din krop.
  • gør dig smidig i led og muskler.
  • virker mod angst og depressioner.
  • øger og styrker dit mentale fokus.
  • virker mod smerter og træthed.

 

Læs også: Er lesbiske usynlige?