Gay Galla-prisfest på TV2 ZULU

Den danske Gay Galle-prisfest blev første gang afholdt på baren Code i 2008, dengang hed prisfesten CGLcc Galla, målet var at skabe en event i København i stil og på niveau med Gay Galla i Stockholm.

I 2012 skiftede CGLcc Galla navn til AXGIL, med navneforandringen ville CGLcc hædre nu afdøde Axel Axgil, der i 1948 var med til at starte Danmarks første forening for homoseksuelle

I 2013 blev awards tilføjet, så navnet blev Axgil Awards.

I 2015 skiftede det igen navn til AXGIL Gay Galla og i 2017 fik den sit nuværende navn: Danish Rainbow Awards – AXGIL.

Læs også: Stiftelse af homo-brancheorganisation (1995)

TV-station viser interesse

i 2017 viste en tv-station interesse for Danish Rainbow Awards – AXGIL, med henblik på at gøre den til et tv-show i 2018, men der kom dog ingen aftale på plads den gang, omkring en tv-produktion i 2018.

Men nu er det ganske vist, i 2019 vil Danish Rainbow Awards – AXGIL blive vist på TV2 ZULU, dette fremgår af en pressemeddelelse fra TV2, hvor i de blandet andet skriver:

TV 2 ZULU transmitterer til foråret prisuddelingen Rainbow Awards, som hylder mangfoldighed og ytringsfrihed og uddeler priser til personer, organisationer og virksomheder, der har gjort sig positivt bemærket i LGBT+ miljøet.

– Rainbow Awards er et fantastisk initiativ, som hylder netop dem, der tør være sig selv. Showet er en stor fest for kærlighed og mangfoldighed. Det flugter perfekt med ZULU, som stikker ud og er original i hele sin grundvold. ZULU er original på de platforme, hvor vi hver dag møder seere og brugere, og det er vi, når vi om kort tid uddeler ZULU-legatet. Og vi vil vise samme originalitet, når vi sender Rainbow Awards, siger Sune Roland, der er kanalchef for TV 2 ZULU.

Du kan læse hele TV2’s pressemeddelelsen her.

Rainbow Business Denmark glade for samarbejdet

I Rainbow Business Denmark er vi meget glade for samarbejdet med TV2 og Warner Bros. (som producerer showet i 2019), fordi det giver os mulighed for at fortælle historierne om, hvordan almindelige danskere i hverdagen arbejder for at forbedre LGBT-personers rettigheder her i Danmark, til et langt større publikum end tidligere, skriver Rainbow Business Denmarks formand Carsten Volden, i en pressemeddelelse.

Danish Rainbow Awards – AXGIL bliver i 2019 afholdt onsdag den 3. april i Cirkusbygningen.