KULTUR

FREDERICIA: Pirrende tidsrejse i Fredericia

Plakat Teater Malstrøm (tv).
Lindsay Kjærgaard Honoré udfolder sig i hoop (th).
Foto: Tina Liv

Alle sanserne bliver prikket til, når Teater Malstrøm slår dørene op til endnu et farverigt og mangfoldigt show. Efter COVID-19-nedlukning åbner teateret nu op igen med et brag.

Det lille teater i Fredericia er kendt for deres store festlige shows, kabareter og forestillinger.

Da corona lukkede landet ned, skete det tre dage efter premieren på stedets seneste show, Burlesque – The Time Machine, som altså kun fik spillet tre aftener ud af 24 forestillinger.

Man håbede, men på baggrund af regeringens løbende udmeldinger betød det til sidst, at Burlesque – The Time Machin” ikke kom til at spille mere i foråret 2020.

Fortvivl ikke, syng til gengæld hellere de berømte linjer fra rock-musicalen The Rocky Horror Show: Let’s Do the Time Warp Again.

For sørme om det ikke sker, showet genopsættes og har repremiere den 17. september.

Kommer du afsted, så tager du med professor Herbert George Wells ud på en fantasifuld og fandenivoldsk rejse i hans utrygge Time Machine. En rejse fra fortidens Adam og Eva og helt ind i fremtiden.

Forestillingen opføres som serveringsteater, hvor publikum sidder ved borde og kan bestille drikkevarer. Det er et hæsblæsende burlesque-show i international stil, en kombination af burlesque, varieté og live-sang, erotik, komik, dans, et orgie af flotte og farverige kostumer. Der er med andre ord godt med ægte divaer, masser af mangfoldighed på kryds og tværs, letpåklædte mænd og kvinder, festlige optrin, provokation og musik, der sætter gang i den indre dansetrold.

Er du med andre ord glimmer-afhængig og hungrer efter glitter og storslåethed, så skal du måske skynde dig at købe billet og tage en tur til Fredericia.

Tør du tage tidsrejse og ind i det livlige burlesque-univers? Kunne vi ikke alle bruge lidt fest og farver i denne tid, hvor skyggerne til tider har været lidt grå, og sommeren er over? Måske er det på denne måde, man skal byde efteråret velkommen?

Frederikke Gejl Damgaard i oplysningstiden.
Foto: Tina Liv

Det hele sker i de intime, rå og historiske rammer på Det Bruunske Pakhus. Det Bruunske Pakhus har været en del af en stor købmandsgård i tidernes morgen. Efter 1945 var bygningen i forfald, men blev i 1981 købt og renoveret af Fredericia Kommune. Bygningen fungerer i dag som kulturhus.

 

Ny sæson

Teater Malstrøm har desuden lige præsenteret sit sæsonprogram for 2020/21. Den byder bl.a. på forestillingen: ”Sonja fra Saxogade”. Stykket tager udgangspunkt i den legendariske danske børne-tv-serie, der blev produceret af Nordisk Film for DR i 1968. Serien er instrueret og skrevet af Jytte Hauch-Fausbøll.

Der bydes også på musicalen om en af verdens helt store historiske divaer: Edith Piaf. Musicalen er skrevet af den engelske forfatter: Pam Gems, der har skrevet et utal af stykker og mindre musicals, bl.a. om Marlene Dietrich.

Der er med andre ord stadig spændende teater at hente I Fredericia, selv om at det kendte Fredericia Teater gik konkurs tidligere på året. Debatten er I øjeblikket stor. Hvad skal der ske med teateret, hvad er den nye fremtid og kommer de store musicals tilbage? Og I hvilken form?

Meningerne er mange og debatten er langt fra slut.

Er du et smut i Fredericia, så er Teater Malstrøm en god mulighed for lidt underholdning.

Du kan læse mere om sæsonens øvrige forestillinger, om teateret og praktisk information om Burlesque – The Time Machine via stedets hjemmeside.