SAMFUND

Checkpoint Aarhus

Foto lånt fra AidsFondets hjemmeside.

Checkpoint i Aarhus udvider med tilbud til alle LGBT+ personer

PRESSEMEDDELELSE

Nu udvider Checkpoint i Aarhus med test for klamydia og gonorré, ligesom man har det i København. Samtidig åbnes der op for, at alle LGBT+ personer kan blive testet for sexsygdomme og få rådgivning om seksuel og mental sundhed.

Det bliver nu også muligt at blive testet for klamydia og gonorré hos Checkpoint i Aarhus, der i forvejen tilbyder HPV-vaccination og test for hiv, syfilis og hepatitis C.

Checkpoint har ellers været kendt i miljøet som et særligt tilbud, hvor homo- og bifyre hurtigt og diskret kan blive testet for hiv og syfilis. AIDS-Fondet, der står bag Checkpoint, har gennem noget tid arbejdet for en udvidelse, så alle LGBT+ personer kan få test og rådgivning.

– Vi kan se, at der mangler et testtilbud til LGBT+ personer. Det er en gruppe, der har særlige behov, som ofte overses i det offentlige sundhedssystem. Vi er allerede kendte i dele af LGBT+ miljøet, så derfor er det oplagt, at vi laver et samlet testtilbud for alle, siger Thomas Hübertz, der er chefkonsulent i Checkpoint.

Gode erfaringer i København

Checkpoint i København udvidede i september 2018 med test for klamydia og gonorré, og samtidig åbnede man op for alle LGBT+ personer.

– Der er kommet mange positive reaktioner fra brugerne. Flere fortæller, at de ikke taler med deres læge om sexsygdomme, og at de ikke er blevet testet før. De fleste er lettede over, at det er så uformelt, og at de møder en rådgiver, som er vant til at tale om køn, krop og seksualitet, siger Thomas Hübertz.

Han fortæller, at mange af testerne i Checkpoint selv er LGBT+ personer, og at de løbende klædes på med den nyeste viden om sexsygdomme, krop og seksualitet samt hvordan man møder alle besøgende på en inkluderende og anerkendende måde.

– Det er vigtigt for os, at alle LGBT+ personer føler sig velkommen i Checkpoint. Derfor arbejder vi løbende på at blive bedre og mere inkluderende. Det er en proces, hvor vi heldigvis får god feedback fra brugerne, siger han.

Nye og flere tider

I forbindelse med udvidelsen bliver antallet af åbningsdage sat op, og samtidig flyttes åbningsdagene til mandag og tirsdag. På grund af corona er det nødvendigt at bestille tid, hvis man skal testes i Checkpoint. Man kan bestille tid på Checkpoints hjemmeside eller ringe på 33 91 11 19 alle hverdage mellem kl. 10-14.

 

Læs også: Gratis HPV-Vaccine

Se også: AidsFondet