Fredericia: Iderigt og historisk tidsrejseshow

Scene fra Burlesque – The Time Machine.
Foto: Pressefoto

Teater Malstrøm leverer et show der får os til at glemme Corona for en kort tid og giver os noget af den kulør vi trænger til.

Det lille teater i Fredericia havde torsdag d. 17. september repremiere på deres show: Burlesque -The Time Machine. Det skete i de hyggelige rammer i Det Bruunske Pakhus og teaterets imødekommende atmosfære. Showet er en del af en fast tradition for teateret, som har disse shows som en del af deres vartegn.

Showet er formet som en tidsrejse, hvor vi, igennem en lang række musiknumre, bevæger os fra 15.000 år f.v.t. og ud i en abstrakt fremtid, til fri fortolkning. Det hele i en blanding af playback og rigtig sang. Rammen er en stor tidsmaskine på bagvæggen og en større knaldrød catwalk ud i rummet. En skør og meget energisk spillet professor tager imod os og føre an ind i rejsen.

Instruktøren Michael Hansen, er den professionelle del af produktionen, castet er amatører. Han er en erfaren herre inden for genren og hans tankegang er særdeles iderig, kreativ og skæv. Han kender sine tricks og sine virkemidler. Vi har dog set ham vildere og endda mere provokerende, end det er tilfældet med dette show.

 

Vidt omkring

Vi kommer vidt omkring. Fra Adam og Eva til Trump, Putin og Kim Jong-un. Fra hulemænd til nazister. Fra Queen Victoria til Dolly Parton. Fra sexede vridende nonner til den kolde krig. Showet er fyldt med historiske referencer og nedslag. Vi bliver løbende præsenteret for de forskellige årstal, og hver gang skabes der et lille mini-univers af de medvirkende, kostumerne og forskellige tvist. Det er verdenshistorien der bliver fortalt, så det rød/hvide Dannebrog er i denne sammenhæng gemt væk.

Der er en dejlig befriende mangfoldighed i kropsidealer og tilgang til køn i showet.

Respekt til de medvirkende for at vise sig frem. Mangfoldigheden finder vi også i musikken, hvor vi kommer godt rundt i det store farverige musikkatalog. Også kostumerne er mangfoldige, når de er der og ikke tages af.

I første akt skal vi fra 15.000 år f.v.t. og frem til 1930érne. Vi kommer godt fra start, bl.a. med en smuk fortolkning af Adam og Eva, i et danse-/akrobatnummer. Det er sjovt at følge skuespillerne fortolke de forskellige tidsaldre og historiske begivenheder. Man bliver også testet i hvor godt man har fulgt med i historie- og samfundstimerne.

Alle referencer er ikke lige nemme at fange, grundet de særdeles fantasifulde tag. Men det gør bestemt ikke noget og heldigvis var denne anmelder afsted med en historielærer, når tvivlen alligevel melde sig.

Men det vigtigste er underholdningsværdien og man er underholdt af showets mange påfund og overraskende elementer.

Første akt har desværre en tildens til at blive en smule monoton, ujævn og for langt. Det skyldes i højt grad dansen. For på trods af at hele fem koreografer har budt ind, så bliver dansen ensformig og en smule passiv i sit udtryk.

Det ville have klædt showet med større armbevægelser, mere kreativitet og vildskab i denne sammenhæng, så det havde suppleret kreativiteten i de enkelte universer og numre mere. Det burde også kunne være muligt, så det stadig er overkommelig for det ikke så dansetrænet cast.

 

2. akt

I 2. akt skal vi fra 1930érne og helt frem til år 2035. Publikum bliver en smule mere inddraget og kommer mere på banen i dette akt. Det skyldes at der skues op for kuløren, humoren, tilføjer lidt mere glimmer og en lang række af klappevenlige sange fra kunstnere som: ABBA, The Village People, Bee Gees, Dolly Parton, AQUA m.fl.

Det hele er lidt mere løssluppet, men vi kommer selvfølgelig også forbi både 60´,70´, og 80érne.

2. akt byder dog også på dybere ting, som da vi for eksempel kommer forbi år 2001 og angrebet på World Trade Center, i et rammende nummer.

Alle på scenen gør hvad de kan, med god energi og det er tydeligt at de nyder at stå der.

De kaster sig ud i alle de mange skift, et hav af mimik, fortolkninger og numre, med stor gå-på-mod og det smitter.

Showet får fire stjerner og en tak, fordi man fastholder at skabe lidt kulør i denne lidt for grå i grå tid.

Vil du have et par timer fri for Corona-nyheder og gule breaking-overskrifter, så er dette et godt sted at gå hen.

 

Læs også: FREDERICIA: Pirrende tidsrejse i Fredericia

Se også: Teater Malstrøm