Fravalgt på grund af sin seksualitet

Foto: Skærmdump fra YouTube

Alt kører på skinner for fyren, som er til jobsamtale, indtil han fortæller han er homoseksuel…

I morgen inviterer Copenhagen Pride og LGBT Danmark til et debatarrangement (kl. 18.30-20 på Regnbuepladsen), hvor repræsentanter fra LGBT-miljøet, fagbevægelsen og arbejdsgiverorganisationerne diskuterer, hvordan der kan oprustes på området, for et mere inkluderende arbejdsmiljø for LGBT’erne. Debatten er tilsyneladende vigtig, da to svenske fyre fornyligt afslørede i vores naboland, at der fandt diskrimination sted ved en jobsamtale.

Alt gik godt lige indtil jobansøgeren fortæller, at han er homoseksuel.

Konrad og Olle er værter for STHLM Panda og med skjult kamera laver de videoer, som de kalder “sociale eksperimenter”.

De har fået et tip fra en mand, som formentlig er blevet fyret fra sit arbejde, efter at hans chef fandt ud af, at manden var homoseksuel. Da de ser et jobopslag fra mandens tidligere arbejdsgiver søger de begge straks jobbet.

Den ene, Konrad, fortæller at han spiller en masse fifa, at han ikke har truckførerbevis og gør umiddelbart ikke ligefrem det bedste indtryk.

Den anden, Olle, siger derimod, at han har arbejdet tre år på lager, har truckførerkort og interesserer sig meget for biler, hvilket gør chefen begejstret. Men da chefen spørger, hvad han forventer i løn tror han ikke sine egne ører: “Lønnen må meget gerne matche mit sidste job, men det er absolut ikke et krav. Min fyr og jeg er nemlig lige flyttet i lejlighed”. Olle bliver afbrudt og må gentage, hvad han sagde. Chefen vil derefter ikke give hånden til ham, som bliver udstrakt til ham to gange.

Det ender med, at det er Konrad, som får jobbet, men han river kontrakten i stykker foran den rystede chef. Da Olle ringer til arbejdsgiveren for at høre, hvorfor han ikke har hørt fra ham, svarer han: “Det er ikke altid kompetencerne eller kundskaberne som gælder i den her branche.”