SAMFUND

Florida: Snart slut med at omtale LGBT+ personer

Floridas guvernør Ron DeSantis er igen ude med riven efter LGBT+ personer.
Foto: Officielt portræt

Det er ved at udvikle sig til russiske tilstande i Florida. Her ønsker guvernør DeSantis at udvide forbuddet mod skoleundervisning om seksuel orientering og kønsidentitet, som allerede gælder for folkeskoler, til alle aldersgrupper.

Floridas republikanske guvernør Ron DeSantis ønsker at udvide forbuddet mod undervisning om seksuel orientering og kønsidentitet, som allerede gælder for folkeskoler, til alle aldersgrupper. Forslaget skal til afstemning i Statens Uddannelsesråd den 19. april 2023. I følge DeSantis er det ikke være nødvendigt at parlamentet skal stemme om denne udvidelse af den såkaldte “Dont say Gay” – regel.

Sidste år forbød DeSantis undervisning om seksuel orientering og kønsidentitet i folkeskoler. Det blev også gjort vanskeligere for skoler op til tolvte klassetrin at omtale queer-personer. Hvis hans initiativ om at udvide denne regel lykkes, vil det ikke længere være muligt at omtale LGBT+ personer helt op til de øverste skoletrin.

Stramningen af forbuddet fik øjeblikkelig kritik fra både Washington og LGBT+ aktivister.

“Dette er en del af en bekymrende og farlig tendens, vi ser over hele landet”, udtaler Katrine Jean-Pierre, der er talskvinde for Det Hvide Hus.

“Målet er helt klart generel censur og forbud mod bøger. DeSantis gøder sine ambitioner om at blive præsidentkandidat med et frontalangreb mod queer-samfundet”, lyder kritikken fra organisationen Equality Florida.

Mulig præsidentkandidat

Guvernøren betragtes som en mulig kandidat til præsidentvalget i 2024. Hvis han vælger at stille op, skal han op i mod ekspræsident Donald Trump i den republikanske indledende runde. DeSantis betragtes i øjeblikket som den farligste rival til Trump i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat.

I Florida henter den 44-årige DeSantis primært stemmer i den store højrekonservative vælgergruppe, hvor anti-queer-initiativer bliver godt modtaget. Han er gentagne gange gået i krig mod virksomheder, der afviser hans politikker. Således  tilbagekaldte han “Disney World”s ret til selvstyre, fordi virksomheden var imod hans “Don´t say Gay” lov.

Fornylig annoncerede han at han gerne så at hotellet Hyatt Regency Miami fik annulleret deres spiritusbevilling på grund af et jule-dragshow.

Læs også: Sportsstjerne: Jeg er biseksuel