Detour Dance Festival

Baby Blood.
Pressefoto

En eksplosion og fejring af dans og kunst! Detour Dance Festival er tilbage og fejrer ti-årsjubilæum med et festivalprogram, der demonstrerer street dansens samtidsrelevans og mangfoldighed.

Festivalen finder sted på Dansekapellet fra 18. til 21. august 2022, og de første navne til programmet er nu offentliggjort og byder på et stort program med forestillinger fra ind- og udland af førende kunstnere inden for street dance, hip hop, house, break og vogue.

Du kan opleve: Musiker Lucy Love som Baby Blood & Sara Jordan (DK) Tentacle Tribe (CA) Toniah Pedersen (DK) Olivia Sol Anselmo (DK) Flockey Ocscor (DE) Inneficient (FR).

“I år har vi samlet et stort jubilæumsprogram til en stor fejring af dansen. Der er både navne, der har været med på festivalen gennem årene, samt nye navne. Med dette program vil vi vise ”state of the art” street dance og vise mangfoldigheden inden for dansen,” siger festivalleder Sara Jordan.

Pressefoto

Fokus på street dance som scenekunst

I de ti år Detour Dance Festival har eksisteret, har festivalen arbejdet på at vise det bedste inden for dansk og international street dance, samt vise nogle af de mange talenter inden for dans og koreografi, der ikke har egen scene.

“Street dance har en kæmpe publikumsappeal, men det er en sjældenhed på de store teater- og dansescener. Derfor er der brug for en festival som Detour Dance Festival, som viser street dance som scenekunst, samt mange andre stilarter såsom break, hip hop, voguing og house dance.

Der er et stort dansemiljø i Danmark og et kæmpe publikum til dansen. Vi glæder os til at møde både dansere og publikum til dette års festival,” siger festivalleder Sara Jordan.

Tentacle Tribe.
Pressefoto

It’s my birthday and I cry if I want to

Normalt er en ti-årsfødselsdag en begivenhed for fejring, men Detour Dance Festivals ti-årsjubilæum giver også anledning til refleksion:

“Da vi startede festivalen for ti år siden, håbede vi, at den kunne være med til at bane vejen for street dance og hip hop på de store scener, og jubilæet giver anledning til at tænke over, om vi har nået det, vi gerne ville. Og desværre er svaret, at der er langt igen.

Vi er kommet et stykke vej, men der er stadig langt mellem forestillinger med street dance på de store scener, og blandt tilskudsgivere til scenekunst er street dance, hip hop, electric boogie og break stadig en sjældenhed.

Sandt nok bliver der givet støtte til en håndfuld dansere og kompagnier, der arbejder med street dance, hip hop, break og electric boogie, og nogle fonde yder tilskud til dem, men over ti år er der næsten ikke sket en udvikling, og der er meget få nye kompagnier, der er kommet med. Mange fantastiske koreografer og dansere oplever at løbe panden mod en mur, hvis de skal søge tilskud til deres forestillinger. Det skyldes ikke, at deres forestillinger mangler kunstnerisk kvalitet, men jeg tror, at der mangler kompetencer og viden inden for støttesystemet og de private fonde, når der skal tildeles støtte til street dance.

Det er mit håb, at den bevægelse mod mangfoldighed, der finder sted i samfundet lige nu, også kommer til at afspejles i kunsten og den kunst, der gives tilskud til. For vi risikerer at tabe en generation af koreografer på gulvet, hvis det alene er festivaler som Detour Dance Festival, der tager dem ind,” slutter festivalleder Sara Jordan.

Flockey.
Pressefoto

Fakta

Detour Dance Festival finder sted på Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København fra 18. til 21. august 2022. Forestillingen varer 2 1/4 time inkl. pause. Torsdag-lørdag kl. 19 og søndag kl. 15. Aldersgrænse: fra 12 år.

Billetter via teaterbilletter.dk

Læs mere om programmet og kunstnerne på festivalen her.

Detour Dance Festivaler blevet til med støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og Københavns Kommunes scenekunstudvalg.