KULTUR

Fem LGBT+ koncerter du ikke må glip af

Mangler du ideer til gode koncertoplevelser har vi på Out & About dykket ned i årets store koncertkalender og fundet fem gode LGBT+ oplevelser frem.

 

Lil Nas X giver til sommer for første gang koncert i Danmark, hvor han indtager Orange Scene.                  Foto: PR

Lil Nas X

Torsdag 29. juni gæster queer-ikonet og stjernerapperen Lil Nas X Danmark for allerførste gang. Lil Nas X har allerede opnået ikon-status og han kommer med garanti til at sætte gang i festen på årets Roskilde Festival. Der er ikke mange hellige grænser når den unge rapper går på scenen, og han har formår altid at få en fest ud af det.

Med gennemført queer-identitet og eksplicitte videoer, hvor han også giver en lapdanc til Satan selv har han forudsigeligt nok også modtaget kritik fra konservative kredse, hvilket dog blot har forstærket hans ikoniske status.

Skulle du have tid til overs i dit festivalprogram spiller amerikanske Lizzo også på årets Roskilde Festival. Lizzo er en stærk LGBT+ ally og ytrer sig gerne pro LGBT+ i interviews. Lizzo spiller lørdag 1. juli.

Foto: PR

Pet shop Boys

Pet Shop Boys, der i 1986 indtog verden med “West End Girl” og siden har haft en perlerække af hits som “Go West”, “It´s a Sin”, “Rent” og ” Always on my Mind” er for tiden på deres anmelderroste turne “Dreamworld: The Greatest Hits Live”. Den bringer dem den 7. juli også forbi Royal Arena.

Turneen er den britiske synth-pop duos første greatest hits-turne nogensinde og fans og anmeldere er ikke i tvivl. Der er hits for alle pengene.

 

Foto: PR

Elton John

Sir Elton John er stadig på sin årelange afskedsturne “Farewell Yellow Brick Road”, som bliver den populære klaverboksers sidste store turne. Turneen skulle være overstået for længst men der kom lige en lille Coronapandemi i vejen. Derefter måtte Sir Elton også lige under kniven og have en ny hofte.

Sir Elton har et imponerende bagkatalog at vælge ud fra så mon ikke man bare skal lade sig overraske når turneen rammer Danmark 5. juli, hvor det nok er sidste chance for at opleve den populære musiker i Danmark nogensinde.

 

Superstjernen Madonna Rammer Royal Arena den 25. og 26. oktober med hendes The Celebration Tour.
Foto: Ricardo Gomes.

Madonna

LGBT+ ikonet Madonna byder til fest når hendes The Celebration Tour indtager Royal arena 25-26 oktober. Her kan du komme med på en uovertruffen rejse gennem Madonnas store bagkatalog af hits fra de sidste fyrre år.

“Jeg er spændt på at udforske så mange sange som muligt i håb om at give mine fans det show, de har ventet på,” siger Madonna om touren.

The Celebration Tour byder også på en enestående oplevelse med special guest Bob the Drag Queen a.k.a. Caldwell Tidicue som vil være med på alle datoer.

Ashnikko skyder den europæiske del af sin “Weedkiller”-tour i gang i København i Store VEGA den 19. november
Foto: PR

Ashnikko

Takket være hendes karakteristiske blå hår og unikke street-style er Ashton Casey, bedre kendt som Ashnikko, hurtigt blevet et ikon for mange.

Rapperens overbevisende beats, opfindsomme tekster og sange om feminisme og identitetsorientering har hjulpet hende med at samle millioner af fans på kort tid. Den panseksuelle sangerindes tidligere udspil “Demidevil” fandt stor genklang i LGBT+ miljøerne verden over.

Når 25-årige Ashnikko 19. november giver koncert i Vega i København er det med det nye album “Weedkiller” som omdrejningspunkt. Ashnikkos live optrædener er berygtede for deres løssluppenhed og hendes ekstreme vildhed på scenen mens publikum følger trop.

Billetter til koncerterne kan du finde her.

Læs også: Grænseoverskridende queer-cabaret med vigtige budskaber