KULTUR

Aktuel roman om lesbiskes kamp

Lucy Ludvigsens anden roman, der handler om to lesbiske pars forhold.
Foto: Bogcover

“Kærlighed og kvindekamp” handler om to lesbiske forhold og udviklingen gennem 50 års kvindekamp. Romanen er fiktiv, men kampene og demonstrationerne har forfatteren selv deltaget i. Kampen for at være den man er, er stadig meget aktuel. Senest med tanke på skyderiet i Oslo.

I “Kærlighed og kvindekamp”, der er en selvstændig fortsættelse af ” På den forkerte side” møder vi Vivi, der i mange år har forsøgt at holde sin fortid i det lesbiske miljø ud i en armslængde. Hun er bange for at miste sin mand og sin datter, hvis hendes sande følelser bliver afsløret. Men da nye naboer flytter ind bliver hun konfronteret med sin fortid og sig selv

Romanen handler om to lesbiske kvinders venskab og kærlighed gennem 50 års udvikling i kvindebevægelsen og forholdet til deres bøssevenner. Den beskriver deres veje fra det homoseksuelle klubmiljø i slutningen af 1960’erne til basisgrupper og indtagelse af det første kvindehus – kvindelejren på Femø – besættelsen af Dannerhuset – Kvindehøjskolen i Visby – den lesbiske strand på Lesbos – udflytning til Langeland – hatecrime og gay pride rundt omkring i bl.a. Paris og Rom. Kampene har været mange og er stadig aktuelle.

I august fejrer vi “Copenhagen Pride Week”, men allerede nu er den lesbiske forfatter Lucy Ludvigsen forberedt bevæbnet med det store regnbueflag, stolthed og glæde.

“For mig betyder regnbueflaget stolthed og glæde. Stolthed over at kunne vise verden, hvem  jeg er og glæde over de rettigheder, vi har vundet. Men glæden har fået et knæk efter skyderiet mod homoseksuelle i Oslo, og under det tynde lag af stolthed luer frygten”, fortæller den bogaktuelle forfatter.

 

“Kærlighed og kvindekamp” er ude nu

På forlaget “Bøger og kunst”.

Bogen findes blandt andet her eller, hvor du plejer at købe dine bøger.

Læs også: Byvandring i prideugen