Favoritsejr i mennesketom arena

Ben & Tan.
Foto: Frank Holm

Ben & Tan og den fængende ”Yes” kaprede danskernes stemmer og vandt 2020-udgaven af det danske Melodi Grand Prix.

”Hva’ så Royal Arena – er I der?” rungede åbningsreplikken fra aftenens værter i en totalt tom og corona-ramt Royal Arena.

Det blev på alle måder en helt anderledes Grand Prix oplevelse, da danskerne skulle finde årets danske bidrag til Eurovision Song Contest i Rotterdam til maj.

Det virkede nærmest komisk, når konfettikanonerne gik af i den mennesketomme arena krydret med fake jubel og dåseklapsalver. Men det lykkedes værterne at lede seerne nogenlunde hæderligt gennem aftenens ti finalesange.

Da fårene skulle skilles fra bukkene, var både den professionelle jury og seerne enige om, at det var Sander Sanchez’ ”Screens”, Emils ”Ville ønske jeg havde kendt dig” og favoritterne Ben & Tan, der skulle videre til superfinalen. Overraskende var der ikke stemmer nok til medfavoritten Jasmin Rose feat. Roxorloops og deres ”Human”, der ikke klarede cuttet.

I superfinalen var Ben & Tan helt urørlige og er nu klar til at indtage Rotterdam til maj, hvor de skal forsøge at sikre Danmark endnu en finaleplads.

”Vi er så glade. Efter al den blod, sved og tårer vi har lagt i forberedelserne, er vi bare superglade over, at det lykkedes. Vi har troet på sangen lige fra allerførste gang, vi hørte den,” fortæller den glade duo til Out & About.

Det blev til en flot andenplads til Sander Sanchez – en placering han var super glad for, da Out & About fanger ham efter finalen.

”Jeg synes, jeg leverede en god vokal, og er supertilfreds med den måde, jeg optrådte på. Selv om salen var tom, var de en rigtig god oplevelse at optræde på den store og flotte scene med så mange professionelle mennesker,” fortæller en glad Sander.

 

Læs også Out & Abouts interview med Sander Sanchez: Jeg er en moderne Grand Prix-hippie.

Se også: Sådan fordelte stemmerne sig til Dansk Melodi Grand Prix 2020