KULTUR

Far som dragqueen

“Det er svært at lægge make-up på sin far”. Casper Vest med sin far Daddy Rection og Lina Rafn.  Foto: privat

To fædre har sagt ja til at lade sig transformere til fantastiske dragqueens i DR- dokumentaren ”Far med fjerboa”. For at komme endnu tættere på deres sønner har fædrene gennem tre programmer sagt ja til på egen krop, at finde ud af, hvad, der skal til for at blive en god drag.

Casper Vest er en af sønnerne, der i DRs nye eksperiment ”Far med fjerboa”, skal hjælpe sin far med at forvandle sig til en dragqueen. De to var blandt de mange, der sidste år meldte sig til udsendelsen. De fleste fædre sprang dog fra, da det gik op for dem, at det var dem og ikke deres sønner, der skulle optræde i drag på nationalt tv. Alt for at komme tættere på hinanden.

”Mange ville gerne være med, men få ville stille op i drag på nationalt tv”, husker Casper Vest. Casper har selv to års erfaring fra de danske dragscener. Han fik sin debut til DragHouse i Vega i 2018, hvor han stillede op i et segment for nybegyndere, som han vandt. Derefter tog karrieren fart, og han har siden blandt meget andet optrådt til de populære Drag Nights under Copenhagen Pride.

Underholdning med indhold

I de tre programmer ”Far med fjerboa” stilles der skarpt på forholdet mellem far og søn. Det hele skal slutte af med, at de to fædre skal lave et dragshow foran gæster på natklubben G-A-Y Copenhagen.

”Vi havde en god lang snak forud for optagelserne, for jeg ville ikke være med, hvis vi bare skulle latterliggøres og være underholdning uden indhold”, fortæller Casper om sine forbehold forud for optagelserne.

”Vi skulle kunne genkende os selv i det færdige resultat”, var kravene fra Casper og hans 58-årige far Mikkel.

”De var heldigvis meget lydhøre fra produktionsselskabet, så de snakke, vi har i de tre programmer er nogle vi syntes var vigtige far og søn imellem”, uddyber Casper.

I de tre programmer få man også en indblik i det store og hårde arbejder, der ligger bag et dragshow.

”Jeg synes vi fik vist, hvor vigtigt der er at tale med vores forældre og specielt fædre”, fortæller Casper, der forud for optagelserne beskrev sit forhold til sin far som meget tæt.

Annie Rection med sin far Mikkel.  Foto: DR

Nye sider

Alligevel opdagede han nye sider hos sin far.

”Ud over den fede oplevelse jeg fik under optagelserne, fik jeg også et nyt indblik i min fars verden og han i min. Selvom jeg ville sige, vi allerede er ret tætte. Jeg vidste for eksempel ikke, at min far ofte gik med en angst for, at jeg skulle blive slået ned, når jeg var i byen eller ude at optræde. Det satte da tanker i gang hos mig”, lyder det ærligt fra Casper.

”Det kom også bag på mig, hvor frygtløs min far egentlig er når det kommer til nye udfordringer. ”Det her gør vi bare” sagde han, og han var parat til at give den alt, for at det skulle blive godt”, fortæller en stolt Casper.

Optagelserne var en intens oplevelse for både sønner og fædre i den uge de varede.

”Jeg tror jeg græd mere i den uge end jeg gjorde hele sidste år”, lyder det fra Casper, der under processen også blev klogere på sig selv.

”Selv er jeg lidt af en ”controlfreak”. Jeg skulle lære at slappe af på min fars vegne. Jeg skulle være realistisk i mine forventninger til det show min far skulle lave- lære at sige pyt. Her var Lina Rafn, der er vært på programmerne mig en stor hjælp. Jeg troede jo, at hvis det ikke ville blive perfekt, at det hele ville falde tilbage på mig, at jeg ikke var god nok til at fortælle min far, hvad og hvordan han skulle gøre”, fortæller Casper ærligt.

Det var også første gang Casper skulle lægge en drag make-up på en anden person.

”Jeg opdagede pludseligt, hvor skide svært det er – og så på nationalt tv”.

Drag-navn

Når man skal optræde som drag, skal man jo også have et navn,

”Min far fandt selv på sit drag-navn. Han mente det skulle være tæt på mit. Da jeg jo hedder Annie Rection, kom min far til at hedde Daddy Rection”.

Om de to også i fremtiden kan opleves på en dragscene sammen ved Casper ikke helt.

”Det kunne være fedt at optræde til Drag Night 2021 sammen. Min far er i hvert fald klar”, slutter Casper.

 

Far med fjerboa sendes onsdage på DR eller kan ses når som helst på DR.dk.

Læs også: Drag Queen fik guldbuzzer i Danmark har talent