SAMFUND

Få regnbuesnaps på årets Folkemøde på Bornholm

Der er langt mellem regnbuesnapsene på Folkemødet 2023 – selvom du både kan høre meget om veganisme, kirkeyoga og sex i Indre Mission – det ku’ måske være interessant. Og naturligvis er der flere events om, at jorden snart går under. Der er både alvor, underholdning og holdninger for en bred smag.

 

Jeg vil her pege fem events ud til læsernes underholdning på Folkemødet 2023. Der er virkelig mange muligheder, så du får også tid til andet. Jeg har udvalgt følgende:

 

Torsdag den 15. juni 

G25 Regnbueteltet

Yder/Indermolen

15.00-16.00

Ungdomspartiernes bud på fremtidens LGBT+politik

Det første regnbueevent, jeg vil anbefale, finder sted torsdag kl. 15.00-16.00 i G25 – Regnbueteltet på Yder/Indermolen. Det er ungdomspartiernes bud på fremtidens LGBT+politik. LBL fylder 75 i år og har haft en turbulent historie med meget modgang – og mange flotte resultater for homoseksuelles rettigheder. Nu bliver så de helt unge politikere spurgt, hvor det kan gå hen fra nu? Og det ER jo interessant, når de om få år måske sidder i både kommunalbestyrelser og i Folketinget. Vil de bevare rettighederne? Hvordan ser de verden i fremtiden?

 

Fredag den 16. juni 

B5 Folkemødets Fællesscene

B-Nordlandspladsen

10.15-11.00

Rettighedsbingo

Fredag skal du stå tidligt op og på en dyster baggrund starte alvorligt med temaet hadforbrydelser. ’Ung Agenda’ og ’Lev og lad leve’ er gået sammen om et event, de kalder Rettighedsbingo, som i sig selv er lidt selvmodsigende. Forhåbentlig skal vi ikke spille bingo om rettigheder – dem har man eller også har man ikke. Jeg vil tro, at det er med et blink i øjet og tillige alvorligt, OM vi spiller bingo med rettigheder.

 

Fredag den 16. juni 

A1 Verdensmålenes Telt

Danchells Anlæg

20.00-21.00

Diversity Drag-Banko

Endelig noget old-school lykkeligt dragunderholdning med den talentfulde og prisvindende Chantal Al-Arab. Hun inviterer til ’Diversity Drag-Banko’ for fuld udblæsning i samarbejde med Muskelsvindfonden. Jeg vil anbefale dig at lade dig forføre af Chantal og de fygende vittige bemærkninger. Altid sjovt.

 

Lørdag 17 juni 2023

A 18 Velstandspartiet Jorden, Frihed, Kundskab

Danchells Anlæg

12.00-13.00

The history og AIDS and its links to COVID-19

En for mig uventet kobling, som nu luftes med besøg af en Dr Kevin Corbett. Med titlen ‘The history og AIDS and its links to COVID-19’ lægges der op til enten en underholdende rejse med sølvpapirshatten, eller en række dramatiske afsløringer, som ingen nok alligevel bider mærke i. Denne smertelige svøbefor vores subkultur, som flere generationer levede med både som mental stigma og dødelig sygdom er for alvorlig at spøge med, så hvis du er nysgerrig på at blive flyttet, eller nysgerrig på lidt ’far out’ og sikkert ikke af videnskaben accepteret teori. Så er her muligheden.

 

Lørdag 17 juni 2023

D12 Galleri Galschiøtt & ArtPolitico

Ved brandstationen

14.45.15.40

Nonbinær, kønskonformitet og kønsdysfori – hvad betyder det alt sammen

To unge sidder klar til at tale med publikum om alt fra krop, køn, identitet, følelser, grænser, sex, samtykke, prævention, porno mv. Det kan være forvirrende med alle retningerne, og diversiteten kan måske blive for divers. Det diskuterer de unge, som mere end os andre halvgamle lever i det. Måske har de helt klare holdninger? Folkemødet er således OGSÅ fpror de unge og ikke bare den snakkende klasse eller?

Hele programmet finder du her.

Læs også: Aarhus Pride optakt: Stort Queer performanceprogram på ARoS