Dansk HOMO-Historie

Ezzo.dk går i luften (2007)

Ezzo butikken i Rosengården
Ezzo.dk butikken i Rosengården 3.
Foto: Bert Svalebølle

Tommy og Tim fik idéen til ezzo.dk tilbage i 2007: De ville sælge herreundertøj på nettet. Det skulle ikke bare være den almindelige kedelige slags, men mere spændende mærker, der ikke kunne købes i Danmark.

Derfor gik de i gang med at bygge en webshop, som i starten blev styret fra hjemmeadressen. De gik også i gang med at finde de mærker, som de gerne ville sælge – Aussiebum, Addicted, Andrew Christian og PUMP. De kontaktede også Bjørn Borg og JBS, men disse gad overhovedet ikke tage Tommy og Tim seriøst, så de kunne ikke få lov til at sælge deres produkter.
Ezzo.dk gik i luften den 5. oktober 2007, og man kunne kun betale med PayPal til at starte med.

Finanskrisen

Banken var tilfreds og med på deres idé. Men året efter kom finanskrisen, og banken smækkede pengekassen i. Siden er den ikke blevet åbent.
De kommende år var der meget stille i webshoppen, og der var kun et at gøre – at tage ud på landevejen for at præsentere varer på diverse messer og markeder rundt omkring i landet.

Nakskov

I 2010 købte ezzo en ejendom i Nakskov. Nu skulle der en fysisk butik til. Det var et meget lille lokale på cirka 40 kvadratmeter – en gammel købmandsbutik med en lejlighed ovenover.
De var dog godt klar over, at de ikke kunne sælge moderne herreundertøj fra en butik i Nakskov. Derfor kom herretøjet ind i billedet.
Det skulle være lækkert tøj til fornuftige priser, og det vigtigste var, at der ikke var andre, der havde de samme varer.
Det startede stille og roligt, og fremtiden så fin ud. Efter nogen tid ville skæbnen, at Nakskovs største arbejdsplads Vestas lukkede sin fabrik, så folk forlod byen. Så var der kun et at gøre: en omgang mere på landevejen.
I 2013 var Tommy og Tim efterhånden ved at få nok af at fare rundt på de danske landeveje med et 80 kvadratmeter-telt på diverse markeder. Så nu ville de igen prøve med en fysisk butik.

København

De fandt en billig butik i et gammelt butikscenter på Vesterbrogade i København, og den 1. december 2013 slog de dørene op til deres første fysiske butik i København.

Butikkerne på Vesterbrogade.

Efter et halvt år udvidede de med endnu en butik i centeret, som blev en ren herreundertøjsbutik. Men efter to år i centeret var det slut. Centeret var blevet solgt og skulle nu laves om til et madtempel, ”Westmarket”. Derfor var ezzo nødt til at flytte igen.

Den 3. oktober 2015 åbnede de igen, nu i Rosengården 3 i indre København, lige ved Kultorvet. Her åbnede de så den nuværende butik – en lækker ny butik i tre etager.

At rykke helt ind til byen har vist sig at være en god idé. Det var en god og dyr adresse, som Bjørn Borg og JBS også kunne lide. Så nu kunne de godt blive forhandler af deres produkter.

Men i mellemtiden havde de fundet deres niche og sagde naturligvis nej tak til at forhandle så mainstream-varer som Bjørn Borg og JBS. Ezzos niche er mærker, som i Danmark kun findes hos ezzo.

Siden er mærket Maskulo fetishwear også kommet til, og der er flere mærker på vej.

Fordommene

Det har overrasket Tommy og Tim, at der er så mange fordomme omkring herreundertøj. Især kvinder kan ikke forstå, at underbukser til mænd gerne må være farverige, anderledes og sexede.

I starten i Rosengården kom der masser af kvinder ind i butikken, som egentlig kun kom for at grine og pege fingre af produkterne. Derfor har ezzo i dag samlet undertøjet i den nederste del af butikken. Så kunderne uforstyrret kan gå og udvælge deres favoritter i god ro og orden.

Der findes ikke andre butikker i Danmark med et så stort udvalg af herreundertøj. Derfor kan ezzo formentlig bryste sig af at være Danmarks største special-herreundertøjsbutik.

Et kig ind i butikken i Rosengården, som er i tre etager.

Ikke kun undertøj og badetøj

Mange har gennem tiden kun forbundet ezzo med undertøj og badetøj. Men ezzo byder også på meget mere, såsom multifarvede skjorter, jeans, striktrøjer, overtøj, sko, parfume, glidecreme, fetich-produkter og så videre.

 

Læs mere om Ezzo her.