KULTUR

Usikkerhed om Copenhagen Pride

Copenhagen Pride parade 2007.

I februar var det usikkert, om København overhovedet ville få en gay pride til sommer. Københavns Kommune havde givet afslag på Copenhagen Prides ansøgninger om støtte, og bestyrelsen havde foreslået at nedlægge foreningen.

Efter at sagen blev taget op af B.T. og flere andre medier, greb københavnske lokalpolitikere ind og lovede at finde penge til at afholde Copenhagen Pride. I Odense havde lokalpolitikere ellers foreslået at overtage Priden, hvis Københavns bystyre holdt fast i et nej.

Efter dette tilsagn om en bevilling fra Københavns Kommune samt efter adskillige tilbagemeldinger fra homomiljøet droppede bestyrelsen for Copenhagen Pride forslaget om at nedlægge foreningen. I stedet bliver der afholdt en ekstraordinær generalforsamling torsdag den 13. marts klokken 19.00. Her skal der vælges ny formand og bestyrelse.

Stedet for den ekstraordinære generalforsamling var endnu ukendt, da Out & About blev sendt til tryk i slutningen af februar. Tjek copenhagenpride.dk for flere oplysninger om den ekstraordinære generalforsamling, hvis du ønsker at deltage. Ud over en ny bestyrelse har Copenhagen Pride også brug for andre frivillige kræfter til at være med til at arrangere Priden.

Læs også: Ny formand og bestyrelse i Copenhagen Pride