KULTUR

Eurovision steming i Eurovision Village

DQ’s fortolkninger af både danske og internationale Eurovision hits fik for alvor gang i festen.
Foto: Pilu Ottosen

LGBT kunstnere stod for underholdningen onsdag aften i Eurovision Village på Gl. Torv og Nytorv. Her er en stemningsrapport fra en by i Eurovision extase.

“Kom maj du søde milde” var ikke på set-listen onsdag aften, hvor Copenhagen Prides havde arrangeret open-air koncert med LGBT kunstnere i Eurovision Village på Gl. Torv og Nytorv.

Dagens regnbyger var afløst af strålende aftensol, og det blandende publikum kunne nyde to timers fed musik i tørvejr. Stemningen var god, og man så både Eurovision fans med flag, kyssende par af forskellige sammensætninger, og en masse mennesker, som bare nød aftenen.

På scenen gik Camille Grey på som den første, og gav prøver på sit talent. Hun spillede numre fra sit album Golden Blue, og blev flankeret af linedancere fra Pan Idræt. De otte linedancere i jeans og rødternede skjorter og sorte cowboyhatte spillede fint sammen med Camilles stille numre med et strejf af country.

Bryan Rice, der i marts måtte se sig slået af Basim ved det danske Melodi Grand Prix, var næste på scenen. Han var ikke nævnt i det officielle program, men var en velkommen overraskelse, som fik mange til at hive smartphonen frem og filme løs.

Ashibah afløste Bryan Rice, og hendes stærke stemme fyldte Eurovision Village med en fyldige klang. Hun gav smagsprøver på numre fra hendes aktuelle album “Game Over”. Ashibah er godt på vej frem, og hende kommer vi med garanti til at høre meget mere fra.

Vi er midt i en forrygende Eurovision Week, og det kan derfor ikke overraske, at aftenens publikumsfavorit blev DQ. En glamourøs entre i en lækker og glitrende stram kjole, tilsat Dana Internationals vinderhit Diva fra 1998, var lige hvad der skulle til for at få gang i publikum. Der blev sunget og skrålet med på alle hitsene, og der blev filmet på livet løs.

Det gjorde det nok lidt svært for Aleksander, som efterfulgte DQ. Men det det unge talent gav den alt han havde, og det var slet ikke så lidt.

Out & About fik efter koncerten en lille backstagesnak med DQ, som er begejstret for årets Eurovision deltagere. Hun har ingen personlig favorit, og må ærligt indrømme, at feltet er helt åbent i år. Basims chancer er også svære at vurdere, men hun kan godt se ham i top 5.
Inden DQ hastede ud af døren til Euro Club i Vega hvor hun er værtinde, nåede vi lige at få svar på, at det slet ikke er hende selv der syr kjolerne. Det gør hendes mand, og en veninde ordner håret.

Fotos: Pilu Ottosen