KULTUR

Etnisk dansker spreder ISIS frygt blandt Istanbuls homoer

En etnisk dansker har via sociale dating-apps spredt frygt blandt homoer i Istanbul efter at have oprettet en alarmerende profil.

  En etnisk dansker som kalder sig Peter, skaber for tiden frygt i Istanbuls homomiljø hvor han har oprettet en profil på gay-dating appen Growlr, afbilledet med et ISIS flag og våben. I sin profiltekst skriver Peter blandt andet: “Vi vil snart tage over her” og at han konverterede til islam i 2010.

Den i Istanbul bosiddende og danskfødte sanger og LGBT-aktivist ‘The Bear Princess’ har anmeldt Peter til det danske politi og udtaler følgende:

Han er jo ikke rigtig klog, han har et klart ansigtfoto på sin profil med et ISIS flag i hånden. Og jeg har tillid til, at det danske politi og PET nok skal få sat en stopper for ham.”

Lyder det fra sangeren, som i øvrigt er blevet kontaktet adskillelige gange af rædselsslagne homoer i det lokale område.

“De ved, at jeg er dansker, de ved at Danmark er et lille land. De vil vide hvorfor en person fra et land som Danmark kan finde på at blive tilhænger af noget så grusomt som ISIS,” fortæller sangeren til Out-and-About.dk

“Nu ligger det i hænderne hos politiet og PET og her håber jeg at der sker noget”.

 

Læs også: Istanbul Pride giver op: Aflyser søndagens parade

Se også: Forening hjælper homoseksuelle muslimer: »Du kan alligevel ikke gemme noget for Allah«