KULTUR

Følsomme tyrkere forbyder LGBT-film m.m.

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan forsøger af al magt, at få dette manipulerede billede fjernet fra internettet.

Tyrkiets demokratiske deroute fortsætter, og nu har myndighederne i hovedstaden Ankara kastet deres ”følsomme” blik på LGBT-rettigheder.

Myndighederne i den tyrkiske hovedstad, Ankara, har nedlagt forbud mod at vise LGBT-film eller holde debatter og udstillinger, der relaterer til LGBT-miljøet.

”Af hensyn til vort samfunds offentlige følsomhed vil arrangementer som LGBT-film, -teater, -paneler, -interviews og -udstillinger være forbudt indtil videre i vores provins for at sikre fred og sikkerhed,” lyder det i en meddelelse fra guvernørkontoret i Ankara. Forbuddet er gældende fra lørdag 18. november.

I forvejen har myndighederne forbudt en tysk LGBT-filmfestival, der skulle have fundet sted i Ankara onsdag. Forbuddet kom, dagen inden filmfestivalen skulle være indledt, og begrundes med risikoen for terror og hensynet til den offentlige sikkerhed. Den tyske ambassade reagerede på forbuddet ved at hænge et stort regnbueflag op på facaden.

Den tyrkiske ”følsomhed” overfor LGBTQ-miljøet og LGBTQ-rettigheder er staget kraftigt under præsident Recep Tayyip Erdogan. En følsom mand der blandt andet er kendt for, at sagsøge udenlandske medier der bringer satiriske indlæg og tegninger, der omhandler ham.

Den bekymrende udvikling i Tyrkiet har også ført til forbud mod Istanbul Pride i både 2016 og 2017.

Homoseksualitet er ikke forbudt i Tyrkiet, men udviklingen mod et stadig mere totalitært styre vækker bekymring hos en lang række menneskerettigheds organisationer.

 

Læs også: Sabaah fordømmer den tyrkiske regering

Læs også: Homoseksualitet er stadig ulovligt i hvert tredje land i verden